Десет души са загинали след експлозия в бизнес квартал в

...
Десет души са загинали след експлозия в бизнес квартал в
Коментари Харесай

Адски взрив в Доминикана! Загинаха 10 души, сред тях и бебе

Десет души са починали след детонация в бизнес квартал в Доминиканската република, 11 души към момента са в неопределеност, а десетки са ранени, заяви президентът Луис Абинадер, съобщи Агенция Франс Прес.

Експлозията в понеделник раздруса комерсиалния регион на Сан Кристобал, на по-малко от 30 км от столицата Санто Доминго, като провокира пожар, който продължаваше да гори часове по-късно, и големи кълба пушек.

Няколко автомобила останаха изпепелени.

Абинадер посети мястото на случая, като изпрати съболезнования на околните на " 10-те души - мъже, дами и деца - за които се оповестява, че са починали ".

" Правим всичко, което е допустимо от човешка позиция... с цел да проверяваме ситуацията на 11-те изчезнали. Около 37 души са приети в болница ", сподели той.

В понеделник управляващите оповестиха, че измежду починалите има и четиримесечно бебе.

Причината за детонацията не е разкрита, както и точният ѝ генезис.

Взривът е засегнал няколко предприятия в региона, в това число железарски магазин, ветеринарен кабинет и фабрика за пластмаси.

Снимки на изчезнали хора се разпространиха в обществените мрежи, а десетки хора търсеха изчезнали членове на фамилиите си в околните лечебни заведения.

На мястото на случая бяха изпратени към 500 пожарникари и други спасители, а за претършуване на отломките бяха употребявани кучета.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР