Десет души са били раненив сблъсък между специалните сили накосовската

...
Десет души са били раненив сблъсък между специалните сили накосовската
Коментари Харесай

Сблъсъци между полицията и граждани в Северно Косово

Десет души са били раненив конфликт сред специфичните сили накосовската полиция и събралите се жители, заяви Дарик с позоваване на сръбската държавна телевизия РТС. Това бе доказано в болничното заведение в Косовска Митровица пред сътрудник на РТС.

Ситуацията заплашва да ескалира, отбелязва РТС. Повече от дузина членове на специфичната полиция дойдоха с джипове в постройките на локалните управляващи в Косовска Митровица, Лепосавич, Зубин Поток и Звечан, а десетки сърби, чиновници на краткотрайните органи на тези общини, се събраха на входовете на постройките. Събралите се жители влязоха в конфликти с полицията.

Александър Арсениевич от Гражданската самодейност " Сръбско оцеляване " съобщи, чекосовската полиция се е насочила към дами, както и към него, и че са пръснали сълзотворен газ непосредствено в очите му.

" Бях объркан, влачиха ме сред две коли, започнаха да ме бият “, сподели Арсениевич. Той уточни, че в един миг служител на реда споделил на албански да не бият тези с камерите.

Той описаедин от служителите на реда, които са го били, като уточни, че изказванията му могат да бъдат доказани от камери от постройката на общината.

В община Звечан чиновници на косовската полиция влязоха в постройката на общината. На улицата има голямо количество пушек от сълзотворен газ и шокови бомби. В Звечан е била запалена полицейска кола.

В Косовска Митровица във факултетите и учебните заведения бе пресечен образователният развой. В Лепосавич се появихабронирани коли, а жителите издигнаха барикади на пътя.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР