Десет души бяха ранени, включително деца, при експлозия, причинена от

...
Десет души бяха ранени, включително деца, при експлозия, причинена от
Коментари Харесай

Деца и кмет ранени при газова експлозия в градче до Рим

Десет души бяха ранени, в това число деца, при детонация, породена от приключване на газ в центъра на малко градче покрай Рим през днешния ден, съобщи ДПА.

Инцидентът е станал в постройката на кметството на Рока ди Папа, на към 25 км югоизточно от Рим, покрай лятната папска резиденция "Кастел Гандолфо ". Експлозията отчасти е разрушила фасадата и е провокирала пожар. Според италиански медии кметът Емануеле Крестини е измежду ранените.

Пострадалите деца са се намирали в детска градина в съседство с кметството, съгласно организация АНСА. Едно дете е тежко ранено, само че животът му е вън от заплаха, сподели представител на локалните здравни управляващи, който заяви, че то е прието в болница дружно с възрастен, получил изгаряния при случая. Две други деца са заведени в болница от техните фамилии, а шестима възрастни са получили здравна помощ на място.

Пожарната работа популяризира видео в Туитър, показващо улицата пред кметството обсипана с парчета. В изказване газовата компания "Италгаз " упрекна друга неназована компания за детонацията. Според нея изкопни работи до постройката на кметството са развалили подземните тръби, като са предизвикали приключването на газ, отбелязва ДПА.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР