Десет дни след като Индонезия проведе най-мащабните си досега избори

...
Десет дни след като Индонезия проведе най-мащабните си досега избори
Коментари Харесай

Най-мащабните избори в Индонезия взеха 270 жертви, издъхнали от преумора

Десет дни откакто Индонезия организира най-мащабните си до момента избори в един ден, над 270 ангажирани с изборния развой чиновници са умряли от изтощеност по време на дългите часове на преброяването, заяви Ройтерс.
 Президентът на Индонезия резервира поста си след днешния избор в страната  Най-големият избор 2 в 1 в света: 192 млн. в Индонезия избират президент и парламент от 245 хиляди претенденти
Вотът се организира на 17 април. За пръв път 260-милионната страна трябваше да гласоподава по едно и също време за президент, за народен парламент и за локални управници. Целта на изборите " 3 в 1 " бе да се понижат разноските.

Като цяло, изборният ден протече умерено и притегли близо 80 на 100 от 193-те милиона изборатели. Общо 800 000 бяха секциите в страната.

Но провеждането на избори в страна, която се простира на над 5000 км по дължина от най-западната до най-източната си точка, се оказа Херкулесовска логисчтична задача, смъртноносна за мнозина, защото изборните бумаги се броят на ръка, показва Ройтерс.

До събота вечерта е докладвана гибелта на 272-ма членове на комисии. Причините са влошени положения, свързани с несъразмерна отмалялост. 1878 души са се разболели, заяви представител на локалния ЦИК.

Наложи се здравното министерство на Индонезия да издаде рекомендация за оказване на незабавна здравна помощ със особено внимание на чиновниците, ангажирани с преброяването. Финансовото министерство пък обмисля по какъв начин да компенсира техните фамилии.

Резултатите от вота би трябвало да бъдат публично оповестени до 22 май.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР