Десет дни по-късно казусът със злите кучета Алабаи, които тормозят

...
Десет дни по-късно казусът със злите кучета Алабаи, които тормозят
Коментари Харесай

Алабаите, тормозили жители на Белащица, продължават да обикалят без надзор

Десет дни по-късно въпросът със злите кучета Алабаи, които тормозят жителите на Белащица, към момента е в застой. Припомняме, че TrafficNews заяви за две големи четириноги, които убиват домашни любимци и тормозят деца из пловдивското село. Тогава до медията ни алармира обезпокоена читателка, която  разказа, че кученцето й е било раздрано от Алабаи, а синът й по знамение е съумял да избяга от тях.
Прочетете още
След позвъняване до полицията, униформените намират притежателите на домашните животни, които са двойка руснаци на име Олга и Алексей. По думите на дамата те безочливо изясняват пред органите на реда, че кучетата не са напускали двора на къщата им.

След две седмици обаче, нищо не се е трансформирало, Алабаите не престават да атакуват и убиват кучета, а наказания за стопаните Олга и Алексей към момента няма. Днес до медията бе изпратен следващият сигнал, в който гражданин на Белащица се оплаква от двете животни. Той твърди, че не се обръща  достатъчно внимание на проблема, а кучетата свободно обикалят улиците на селото, влизат по дворовете, атакуват и убиват домашните кучета, скачат и на хора. По думите му към този момент има пуснати тъжби до 1-во районно, само че развиване по случая няма. Жителите на Белащица настояват, че кметът на селото също е известен и неведнъж се е опитвал да се свърже със притежателите, само че те явно са се покрили.

„ Проблемът с кучетата продължава към този момент месец. Уведомен е кметът на село Белащица, който се пробва да се свърже със  притежателите на Алабаите, само че нищо. Въпроса ми е, би трябвало ли да разхождам децата и кучетата си със боязън в селото? Трябва да ни е боязън да отидем до магазина, с цел да не се срещнем с две мечки на двама безхаберни стопани? Какво би трябвало да се направи? „ Това добави още нашият четец.

Афектираните поданици на Белащица, които дефинират четириногите като „ кучета убийци ”, желаят допустимо най-бързо да се обърне внимание на казуса, с цел да може животните да бъдат прибрани, а техните собственици- осъдени.

Медията ни направи опит да се свърже с кмета на село Белащица Костадин Николов, с цел да даде мнение по тематиката, само че без триумф.

 

 

Като доказателство, че Алабаите са пускани от вкъщи им, читателка ни изпрати видео. Вижте го:

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР