Десет дни остават до официалното посещение на главата на римокатолическата

...
Десет дни остават до официалното посещение на главата на римокатолическата
Коментари Харесай

Последни дни на подготовка преди посещението на папа Франциск

Десет дни остават до формалното посещаване на главата на римокатолическата черква папа Франциск в България.

Подготовката за визитата върви с цялостна мощ, особено за самата гала от катедралата " Свети Лудвиг " в Пловдив. Това описа пред Българска национална телевизия монсеньор Георги Йовчев, свещеник на Софийско-Пловдивската епархия.

Посещението на папата ще се организира при изключителни ограничения за сигурност. 

Министерство на вътрешните работи и службите за сигурност ще охраняват папа Франциск по земя и по въздух. Всички вярващи, които желаят да го видят онлайн, ще минават през инспекции, съобщи bTV.

На площад " Независимост " в София ще се състои и най-значимото събитие от неговото посещаване - молитвата за мир, която той ще насочи към целия свят. Очаква се хиляди вярващи да дойдат, с цел да чуят неговото обръщение. Затова и защитата ще бъде засилена. Полиция и жандармерия ще има по пътищата, снайперисти - по покривите на постройките и затворени улици - това са единствено част от ограниченията за сигурност, който ще подхващат службите.

За историческото посещаване на папата у нас Министерство на вътрешните работи и службите се готвят от месеци. Центърът на София - от катедралния храм " Александър Невски "  до Ларгото ще се огради с парапети.

Ще бъдат построени КПП-та със съответните рамки. Ще Бъдат толкоз, колкото е належащо, с цел да може жителите и гостите свободно да влязат, да се придвижат, да не се получава струпване на тези КПП-та ", изясни пред bTV Красимир Добрев, шеф на Жандармерията.

На площада няма да се позволяват хора с оръжие, пиротехника и обемисти багажи.

Ще бъде изработен апел към жителите и послание – да затворят прозорците и да не ги отварят. А още в първия ден на визитата българите ще видят и фамозния папамобил, с който Негово светейшество ще обиколи площада.

От Министерство на вътрешните работи предизвестиха, че ще са безкомпромисни с нарушителите на реда по време на визитата, само че ще спомагат на всеки, който е пристигнал на площада, с цел да получи благословия от Светия отец.

Програмата на папската аудиенция може да видите тук. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР