Десет деца получиха алергичен шок, а някои от тях и

...
Десет деца получиха алергичен шок, а някои от тях и
Коментари Харесай

Деца са с алергичен шок и изгаряния след дезинфекция в столично училище

Десет деца получиха алергичен потрес, а някои от тях и изгаряния поради препарати за в учебно заведение. Инцидентът е станал в петък в 85-о учебно заведение в София. Отговорните институции започнаха незабавни инспекции по случая, предава Нова телевизия.

Когато в петък сутринта влиза в класната стая, 8-годишният Валентин вижда, че нещо не е наред. „ По чиновете имаше нещо мазно. Беше нещо като лепило, смесено с олио. След това аз без да желаех си пипнах очите ”, описа ученикът. Състоянието на момчето почнало да се утежнява. „ Усещах болежка, все едно някой ме дере ”, изяснява то.
Почистващи способи, които не убиват вирусите
Не всички почистващи способи, които познаваме могат да ни отърват от микробите и вирусите. Такива са оцетът, содата за самун, етеричните...

Майката на Валентин - Миглена Димитрова, получила позвъняване от преподавател. „ Каза ми да дойда и да си го взема, тъй като нямало смисъл да се мъчи. Когато погледнах въпросните очички - беше потресаващо. За доста малко време разви отичане, отток на очите, а зачервяването продължи да се обостря ”, изясни тя. „ Отидохме в ИСУЛ, където докторът чак се хвана за главата. На другия ден ми беше по-възпалено. Малко не можех да виждам. Отидохме в „ Пирогов ” и отново докторът се хвана за главата. Биха ми инжекция ”, добави Валентин. Днес детето продължава да има болки, само че е по-добре. Състоянието на останалите потърпевши също се усъвършенства. 

„ Предполагам, че казусът е в нашия личен състав, който прави дезинфекцията. Извършвам инспекция дали се дължи на повишена централизация на дезинфекционния разтвор ”, изясни пред Нова телевизия шефът на образователното заведение Диана Аларгова. В учебното заведение през днешния ден влязоха и от районната администрация. „ Искрено съжаляваме. В момента тече инспекция ”, уточни зам.-кметът на Район Кремиковци Ирена Стамболиева.

В писмена позиция от Образователното министерство показват, че нямат обвързване да управляват по какъв начин се прави дезинфекцията в учебно заведение, а единствено обезпечават средства за закупуване на дезинфектанти. Това било задача на РЗИ. От там също са назначили инспекция. „ Извърших ексклузивен инструктаж на личния състав и припомняне на всички правила ”, сподели още шефът на учебното заведение.

Още от КРИМИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР