Десет американски щата начело с Тексас внесоха съдебен иск срещу

...
Десет американски щата начело с Тексас внесоха съдебен иск срещу
Коментари Харесай

Десет американски щата съдят Гугъл за договорки с Фейсбук

Десет американски щата отпред с Тексас внесоха правосъден иск против компанията Google (Google) за нарушение на антимонополното законодателство, предадоха международните организации.

Едно от обвиняванията против Google е, че е влезнала в сделки с Facebook (Facebook), които попречват честната конкуренция.

" Монополизирането от Google на сферата на рекламата в интернет, в това число антиконкурентните съглашения с Facebook, вкарват в подвеждане на потребителите и клиентите, а също по този начин пречат на конкуренцията ", акцентира основният прокурор на Тексас Кен Пакстън.

В правосъдния иск се твърди, че откакто Facebook станала през 2017 година сериозен противник на Google на рекламния пазар в интернет, двете компании се договорили да заобикалят конкуренцията в редица области. Целта била Google да резервира лидерската си позиция на този пазар против гаранции, че Facebook ще получи достъп до някои негови сегменти. Двете компании са упрекнати в това число, че координират своите дейности, с цел да си разпределят поръчки за реклама. Според жалбата Google и Facebook се опитвали да манипулират и цените на рекламите в интернет.

На 20 октомври министерството на правораздаването на Съединени американски щати, което извършва ролята и на основна прокуратура, внесе правосъден иск против Google за " нанасяне на съществени вреди на конкуренцията " в интернет.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР