ДеСантис отхвърля човека, който го обвини за смъртните случаи при стрелба в Джаксънвил: „Това са глупости“

...
Републиканският губернатор на Флорида Рон ДеСантис агресивно отблъсна в четвъртък
Коментари Харесай

Републиканският губернатор на Флорида Рон ДеСантис агресивно отблъсна в четвъртък човек, който го обвини за смъртта при расистко мотивирано нападение в Джаксънвил миналия месец.

„Не допуснах нищо с това“, ДеСантис – също републикански кандидат за президент през 2024 г. – каза на мъжа. „Няма да ви позволя да ме обвините в извършване на престъпна дейност. Няма да приема това.

ДеСантис отговаряше на въпроси в четвъртък сутринта след пресконференция, фокусирана върху неговите мандатни политики срещу Covid-19 в светлината на нарастване на новите случаи. Човекът, който първо благодари на ДеСантис за военната му служба, бързо се премести да го критикува, като каза, че губернаторът „е позволил на хората да ловуват хора като мен“.

От записа на пресконференцията не става ясно кой е мъжът и дали представлява определена медия или група.

Губернаторът на Флорида облекчи ограниченията за носене на оръжие в своя щат, включително подписа законопроект, който позволява носенето на скрити оръжия без разрешение. И тъй като се стреми да си осигури номинацията за президент на Републиканската партия през следващата година, ДеСантис се позиционира като по-консервативна алтернатива на Доналд Тръмп по въпроса за оръжията.

Обществото в Джаксънвил все още се разтърсва от смъртоносния бунт в края на миналия месец, който уби трима чернокожи. На 26 август бял стрелец за първи път отиде в исторически чернокож университет, преди няколко минути по-късно да стреля срещу доларов генерал, използвайки две законно закупени огнестрелни оръжия, съобщи по-рано CNN.

ДеСантис осъди нападението на бдение на следващия ден, добавяйки: „Няма да позволим хората да бъдат набелязани въз основа на тяхната раса.“ Той обеща държавни средства на общността и университета.

Но мъжът посочи облекчените политики на щата относно оръжията, като каза на губернатора на Флорида, че той е „един от американците, които не са съгласни“ с всички политики, които е приел, и че е „разрешил оръжията да бъдат пуснати по улиците“, че доведе до смъртта на хора, включително неотдавнашната стрелба в Джаксънвил.

„Това са глупости, такива глупости“, каза оживено ДеСантис. „Направихме повече в подкрепа на правоприлагането в този щат, отколкото всеки друг в Съединените щати.“

„Идеята, че не подкрепяме безопасността, е абсурдна“, добави той.

Докато големият набор от кандидати за президент на Републиканската партия се стремят да засилят кампанията си след Деня на труда, ДеСантис е с почти 30 процентни пункта зад Тръмп, а подкрепата на губернатора е намаляла с 8 пункта от юни, показа скорошно проучване на CNN.

Стив Конторно от CNN допринесе за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР