Дерето във варненския квартал Максуда отново е заринато с боклуци.

...
Дерето във варненския квартал Максуда отново е заринато с боклуци.
Коментари Харесай

Дерето във варненския квартал Максуда отново е заринато с боклуци

Дерето във варненския квартал " Максуда " още веднъж е заринато с отпадъци. Преди години то беше почистено от тоновете боклуци, които живеещите наоколо изхвърлят години наред. Там има и доста противозаконни постройки.
През 2017 година имаше акция и с тежка техника беше почистено дерето от стотици тонове боклуци. Местни поданици описват, че измежду нощ бусове с отпадъци идват и изхвърлят остарели мебели, строителни материали и други отпадъци.

" Аз съм оптимист, мисля, че дерето може да се почисти, само че би трябвало да се приключи процедурата по срутване на всички противозаконни постройки. Тя стартира през 2014 година. Бяха съборени към 200 противозаконни къщи до този миг. Останалите противозаконни постройки са над 150 и не могат да се съборят, тъй като преписките им не можем да ги продължим заради безхаберието на досегашния кмет и общинската администрация с несъставянето на актове за общинска благосъстоятелност. Имаме по няколко напомнителни молби за сформиране на такива актове, само че такива актове не са формирани до ден сегашен. Сами разбирате, че без акт за благосъстоятелност, не мога да се легитимираме като притежатели и заповедта за срутване незабавно би паднала в съда ", сподели Христо Христов, кмет на регион " Младост ".

Вижте директното включване на Нивелина Няголова


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в


Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР