Дербито на Варна се завърна след 13 години, през които

...
Дербито на Варна се завърна след 13 години, през които
Коментари Харесай

Дербито на Варна се завърна, нека всичко е феърплей

Дербито на Варна се завърна след 13 години, през които осезаемо липсваше на футболните естети и последователите на двата клуба. Сега за първи път в този мач едновременно ще дебютират над 30 футболисти, за първи път няколко млади генерации ще го гледат онлайн и за първи път ще се играе на актуализирания стадион на „ Спартак “. Съоръжение, което с поддръжката на страната, община Варна и съсобствениците на клуба закупи прелестен и съвременен образ.

Към този мач постоянно е имало големи упования и несъмнено по този начин ще бъде и в събота. Дни преди борбата за града треньорите на „ Спартак и „ Черно море “ демонстрираха европейско мислене и взаимно почитание, като за първи път дадоха взаимна конференция. Хубаво ще бъде, в случай че този заложен звук за джентълменство, приемливост и феърплей се придвижи както на терена, по този начин и на трибуните на следващия ден след 15.15 часа.

За да отговорят на равнището този мач, футболистите би трябвало да се постараят да покажат класа и футболни умения, а последователите на „ соколите “ и „ моряците “ да бъдат 12-и състезател на своите с безрезервна и буйна, само че и цивилизована поддръжка.

Накрая е належащо всички да одобряват крайния резултат, даже в първите минути гневът да ги е завладял от вътрешната страна. Участниците в срещата и публиката не трябва да разрешават моментното въодушевление в тях да надделее и да създадат нещо, за което могат да съжаляват.

Нервите след който и да е било мач постоянно са били неприятен консултант и всеки е задължен да ги управлява, минимум заради две основни аргументи. Първата е, че футболът е единствено една игра, която е основана да носи наслада и наслаждение на хората и в която има победител и надвит. Втората е, че в живота най-важните неща са фамилията, децата и обичаните хора. И никой от тях няма да желае мъжът да се завърне у дома с тъмен взор след мач, даже да е бил специфичен мач, и да им придава отрицателните си страсти.

Недко Петров, petel.bg

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР