Депутатски брат вдига 10 етажа в Лаута Пловдив се развива,

...
Депутатски брат вдига 10 етажа в Лаута Пловдив се развива,
Коментари Харесай

Новите строители на Пловдив: Политик, роднина, политик...

Депутатски брат подвига 10 етажа в Лаута

Пловдив се развива, градът се разраства, а жилищното строителство претърпява следващия си взрив. Няма по какъв начин да е другояче, откакто властта и нейните доближени държат крепко юздите на вложенията. Буквално. От декларациите на локалните управници може и да не проличава, само че доста от тях в действителност са хора с огромен бизнес усет и имат непокътнато място измежду крупните бизнесмени. Малко неловко е, от една страна, да налагаш разпоредбите в застрояването на града като представител на властта, а от друга - самичък да строиш. Но когато става дума за пари и персонален разцвет, за българските властници няма неуместни неща.

Сред настоящите вложители в жилищното строителство под тепетата все по-често четем имената на известни политици или на най-близките им родственици. С максимален обсег работи Георги Тотев, брат на пловдивския градоначалник. Неговите компании построяват по-голямата част от новия комплекс " Каменица ". Следвайки настоящата линия, в жилищното строителство влага и Станимир Ташков, брат на депутата Атанас Ташков. Върху някогашен общински парцел в парк Лаута той строи висока постройка с 3 крила. Кооперация на 5 етажа в " Капана " построи преди време и Димитър Кацарски. На него сходна активност му се пада по право, тъй като въпреки всичко е зам.-кмет с сектор общинската благосъстоятелност и строителство.

В редиците на бизнесмените са още общинският консултант от НФСБ Костадин Гаров и сътрудника му от " Кауза Пловдив " Константин Георгиев. А шефката им в локалния парламент Савина Петкова пък е омъжена за човек от сектора. Преди година дори се разбра, че брачният партньор Любомир Петков е жилнат от Евгени Генов. Известният лъжец продаде " на зелено " 5 жилището в кооперация на ул. " Славянска ", която в действителност строеше Петков.

Несменяемият пловдивски народен представител Павел Шопов също се изявява като строител. Народният представител, който при започване на 90-те години подвигна представителна жилищна кооперация на ъгъла на бул. „ Руски “ и „ Ген. Д. Николаев “, в този момент строи в региона на бившето кино „ Кочо Честименски “, също на ул. „ Ген. Д. Николаев “, само че на номер 47.

В това, че управниците ни са оправни хора и влагат в града, няма нищо неприятно. Проблемът е, че някои от тях влизат в мандата богати единствено на заеми, а излизат като крупни вложители.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР