Депутатката от Продължаваме промяната Рена Стефанова се призна за виновна

...
Депутатката от Продължаваме промяната Рена Стефанова се призна за виновна
Коментари Харесай

Условна присъда за депутатка, блъснала пешеходец в София

Депутатката от Продължаваме промяната Рена Стефанова се призна за отговорна в това, че е направила нарушаване на Закона за придвижване по пътищата и вследствие на това е предизвикала ПТП, оповестяват от прокуратурата.

Инцидентът е станал през декември предходната година на кръстовището на улица „ Одрин “ и бил. „ Тодор Александров “ в София. Тя блъснала пешеходец. В резултат на удара потърпевшата получила фрактура на 12-ти гръден прешлен.

Обвинението по отношение на Рена Стефанова. бе повдигнато откакто от страна на основния прокурор бе отправено искане до 47-то Народно заседание, а националният представител самичък даде единодушието си за продължение на наказателното произвеждане по отношение на него.

Пред съда обвинената съобщи, че се признава за отговорна в осъществяване на закононарушението. С определение от 22.06.2022 година Софийски градски съд (СГС) утвърди съглашение сред Софийска градска прокуратура и отбраната на подсъдимата.

Съдът счете, че избраното на обвинената наказване „ отнемане от независимост “ за период от 3 месеца, осъществяването на което на съображение член 66, алинея 1 от Наказателен кодекс се отсрочва за период от 3 години и „ отнемане от право да ръководи моторно транспортно средство “ за период от 3 месеца, е надлежно на публичната заплаха на действието и дееца и е в сходство със закона и морала.

Определението на съда е дефинитивно и не предстои на обжалване.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР