Депутатката от ГЕРБ Славена Точева подаде оставка като народен представител.

...
Депутатката от ГЕРБ Славена Точева подаде оставка като народен представител.
Коментари Харесай

Защо рекордьорката по преференции Славена Точева напусна парламента?

Депутатката от ГЕРБ Славена Точева подаде оставка като депутат. 32-годишната дама от Варна стана известна като " Мис Преференция ", откакто на няколко поредни избори за Народно заседание, тя беше претендентът, който събира най-вече персонални желания.

Според източници от партията оставката е била поискана от Бойко Борисов и е обвързвана със загубата на изборите във Варна.



Славена Точева е народен представител от 45-ото Народно заседание насам. На последните избори тя изпревари по преференции даже личния си водач Бойко Борисов. Нейните бяха 10 155, а на Бойко Борисов - 9504. С преференции поставя и началото на депутатската си кариера. На въпросите по какъв начин го е постигнала дава отговор:

" С работа - доста работа ".

Министерство на вътрешните работи се самосезира, а прокуратурата направи инспекция за пазаруване на гласове. Проверката не откри нищо, появиха се единствено подозрения, че Точева е подкрепяна от варненския предприемач със противоречива популярност Даниел Славов - Дидо Дънката. А на последните локални избори тезиобвинения се придвижиха и върху цялата варненска конструкция на ГЕРБ. В резултат партията на Борисов изгуби борбата за кмет на Варна.

В позиция във фейсбук Славена Точева споделя, че поема политическа отговорност за загубата на изборите във Варна и че този избирателен резултат не е отражение на доверието на варненци, а оказан голям корпоративен напън. Работата ѝ в Народното събрание беше съсредоточена в проблемите на Варна.

" Смятам, че достойната позиция е да бъде поета политическа отговорност за загубата на локалните избори във Варна и това е напълно мое решение. Стоях твърдо зад кандидатурата на Иван Портних и считам, че той беше верният избор за кмет. Този избирателен резултат не е отражение на доверието на варненци, а е разследване от основаната нова сглобка във Варна и оказания голям корпоративен напън над жителите ".



Славена Точева заставаше рядко на парламентарната естрада. Според платформата за параламентарна бистрота " Стража " националният представител Точева е взела думата общо 14 пъти от трибуната на Народното събрание в общо 8 съвещания. Задала е 5 въпроса, един път е направила коментар по метода на водене, един път е предложила членове за състав на комисия.

Снимки: Българска телеграфна агенция (архив)
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР