Депутатите започват работа по актуализацията на бюджета - за която

...
Депутатите започват работа по актуализацията на бюджета - за която
Коментари Харесай

След настойчивите молби на президента и кабинета: актуализацията на бюджета на дневен ред за депутатите |

Депутатите стартират работа по актуализацията на бюджета - за която остро упорстват и президентът Румен Радев, и назначения от него длъжностен кабинет, и партийни водачи.

Три комисии - по бюджет и финанси; по опазването на здравето и по труда, обществената и демографската политика - ще прегледат, обсъдят и гласоподават импортираните от държавното управление законопроекти за промени в законите за държавния бюджет, за държавното публично обезпечаване (ДОО) и за бюджета на НЗОК.

Проектите се гледат на първо гласоподаване в отрасловите комисии, по-късно отиват за първо гласоподаване в пленарна зала. Следва връщане в комисиите за второ гласоподаване - текст по текст, и надлежно същото в пленарна зала.

В първата комисия - по бюджет и финанси - ще се гледат и гласоподават и трите законопроекта.

Здравната ще прегледа законопроектите за промени в закона за бюджета на здравната каса и в закона за държавния бюджет.

Социалната гледа държавния бюджет и бюджета на ДОО.

Комисия по труда, обществената и демографската политика.

Освен трите непрекъснати комисии ще заседават и част от краткотрайните.

Комисията " Магнитски " ще изслушва управителя на Българска народна банка Димитър Радев. Той би трябвало да даде информация за обсега и степента на влияние на глобите, наложени на български физически и юридически лица по световния закон " Магнтиски ", върху българската банкова система, както и за ограниченията, които Българска народна банка е подхванало за ограничение на отрицателните им проявления.

Комисията ще изслуша и служебния правосъден министър Янаки Стоилов по отношение на нужните законодателни промени за ограничение на отрицателните проявления, наложени на български физически и юридически лица на глобите по световния закон " Магнитски " върху българската финансова и икономическа система.

Комисията за следствие на полицейското принуждение по време на митингите през 2020 година, на 10 юли и 2 септември, също заседава през днешния ден. Предвижда се разглеждане на преписка, постъпила от институциите.

Временна комисия за определяне на обстоятелства и условия по отношение на незаконосъобразни дейности и бездействия на способените органи на територията на Лесопарк " Росенец " , в региона на нос " Чукалята ", гр. Бургас ще даде информация и ще разиска постъпили материали и документи от сезираните способени държавни органи и ще вземе решение за условие на спомагателна информация и отправяне на предложения за чуване до способени държавни органи.

Ръководената от Мая Манолова краткотрайната комисия за проверката за определяне на злоупотреби и нарушавания при разходването на средства от Министерския съвет, министерствата, държавните органи, държавни и общински предприятия, сдружения с повече от 50% държавно и общинско присъединяване и локалните управляващи през последните 5 година ще изслуша управлението на Българската самостоятелна енергийна борса.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР