Депутатите започнаха работния си ден със спор за седмичната програма

...
Депутатите започнаха работния си ден със спор за седмичната програма
Коментари Харесай

Заседанието на парламента започна със спор за тока

Депутатите започнаха работния си ден със спор за седмичната стратегия на Народното събрание. От ГЕРБ желаеха да бъде включено проекторешението им страната да поеме 100% от разликата в сметките за ток на общини, лечебни заведения, културни институти, учебни заведения, детски градини и ясли и старешки домове, публичен превоз и други общински предприятия, заяви БНР.

„ Не виждам коя е по-съществената тематика, по която ние днеска би трябвало да разискваме. Мисля, че в програмата на дневния ред, да, би било хубаво, само че да преглеждаме отчета на Комисията за контролиране на известията за 2020 година не е най-приоритетното и не мисля, че хората тъкмо това чакат от нас. Затова ви предлагам и апелирам всичките в тази зала да подкрепим нашият план за решение да бъде гласуван. Смятам че всички в тази зала ще бъдем упрекнати, но-най към този момент болшинството в това, че в действителност ние бягаме от опцията да даваме и да решаваме толкоз основни проблеми “.

Председателят на парламентарната група на Българска социалистическа партия Георги Свиленски съобщи, че няма да поддържат предлагането на някогашните ръководещи и ги упрекна в двуличие:

„ Хайде да спрем с лицемерието. Всички гледаме телевизия, всички приказваме с лечебни заведения, поликлиники, учебни заведения, детски градини, всички знаем проблемите на тези институции, само че и цяла България знае кой прати тези институции на свободния пазар. Ние знаем какво би трябвало да създадем. Ние ще го създадем, единствено че няма да го създадем по този начин, както вие желаете, тъй като вашите решения по-късно постоянно водят до проблеми, тъй че уважаеми сътрудници, замълчете, смирете се. Тези проблеми вие ги доведохте в България “.

След разногласия в залата депутатите излязоха в къса отмора.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР