Депутатите започнаха работа, след като събраха кворум. Регистрирани в зала

...
Депутатите започнаха работа, след като събраха кворум. Регистрирани в зала
Коментари Харесай

Извънредно заседание на НС: Депутатите изслушват Росица Велкова

Депутатите започнаха работа, откакто събраха кворум. Регистрирани в зала са 226 народни представители, предадеБГНЕС.

Като първа точка от дневния ред е заложено депутатите да прегледат Проект на Решение за избиране на Временна комисия за разработване на план на Правилник за организацията и активността на Народното събрание, с вносители Десислава Атанасова, Георги Свиленски, Никола Минчев, Костадин Костадинов, Христо Иванов, Хамид Хамид и Стефан Янев.

" Предлагаме Комисията да стартира работа незабавно и предложенията да се одобряват до петък тази седмица, 28 октомври, с цел да може идващия понеделник Комисията да работи изключително, сподели Тъй като съм взела думата предлагат двама от ГЕРБ-СДС – господин Росен Желязков и господин Христо Гаджев за ръководител ", съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

От „ Продължаваме промяната “ номинирани са Никола Минчев и Мирослав Иванов, от Движение за права и свободи – Хамид Хамид и Йордан Цонев, от „ Възраждане “ – Петър Петров и Цвета Рангелова, от Българска социалистическа партия – Явор Божанков и Мая Димитрова, от „ Демократична България “ – Надежда Йорданова и Людмила Илиева, от „ Български напредък “ – Надежда Самарджиева и Александър Николов.

Срокът за приемане на оферти – 28 октомври, е признато с 232 гласа „ за “, нито един срещу и нито един въздържал се. Самото решение е признато с 225 „ за “, нито един срещу и нито един въздържал се. При гласуването за краткотрайната комисия също всички народни представители гласоподаваха „ за “.

Като втора точка от дневния ред депутатите ще изслушат служебния финансов министър Росица Велкова.

" Ние от Българска социалистическа партия поискахме чуване на служебния финансов министър, тъй като считаме, че един от най-важните въпроси, които би трябвало да решим е, да приемем бюджет за 2023 година. Не можем да оставим хората без поддръжка през тежките зимни месеци. На второ място сме обезпокоени от единия от разновидностите за бюджет, квалифициран от служебния кабинет, в който се орязват или замразяват обществени заплащания. За нас е значимо да има поддръжка за хората ".

Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова първоначално наизслушването на служебния финансов министър, съобщи БГНЕС.

Според Нинова, предлагането на Бойко Борисов да има контактна група с контактьори Румен Радев и служебното държавно управление е недопустимо. Бюджетът следва да се приема в Народното събрание от народните представители, безапелационна бе Нинова.

“Парламентът не е язвителен спектакъл ”, сподели в изказването си по-късно Рашидов.

„ Има причина за какво лиши тридни да изберем ръководител,има голямо разделяне, да приказват другите хора в Народното събрание, видяхме, че със мощ няма да стане. Това, което сега се случва в Народното събрание, е позор.Това, което избрахме, е фасада, която да прикрие нашето противоречие.Ако по този метод ще работи този парламент, идващият път няма по какъв начин да създадем фасада “, съобщи от своя страна АсенВасилев.

„ Вежди Рашидов не е фасада. Това е един доста заслужил български създател и политик.Ако тръгваме с такива констатации в действителност крачките ще са настрана, а не напред. Да се научим да преглъщаме, сподели депутатът от ДПСЙордан Цонев.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР