Депутатите започнаха днешното пленарно заседание със спор по предложението на

...
Депутатите започнаха днешното пленарно заседание със спор по предложението на
Коментари Харесай

Дебатът за промени в Конституцията започна с намеци за проксита и паднали ангели в парламента

Депутатите започнаха днешното пленарно съвещание със спор по предлагането на " Демократична България " за основаване на краткотрайна комисия за промени в Конституцията.

Българска социалистическа партия поддържа основаването на такава комисия, стана ясно от думите на Филип Попов. Този спор е нужен на обществото, съобщи аленият народен представител.

Елена Гунчева от " Възраждане " показа възхищението си от оптимизма на Демократична България, че ще се сътвори краткотрайна комисия. По думите й този парламент нямал нужната поддръжка, с цел да реализира промените в главния закон. Предложението е извънредно нецелесъобразно и би трябвало да бъде отхвърлено, разяснява Гунчева.

От " Възраждане " считат обаче, че правосъдната промяна е на последно място в дневния ред на обществото. За хората по-важни са инфлацията и галопиращите цени.

Освен това е несериозно на части да се променяме Конституцията, уточни и Цончо Ганев от " Възраждане ".

Правосъдието би трябвало да бъде осъществено, акцентира Христо Иванов от Демократична България. Оздравяването на българското общество не може да се случи без правосъдна промяна, уверен е той. Съдебната промяна би трябвало да включва промени в Конституцията, сподели още Иванов. Дайте да не търсим мотив срещу, настоя водачът на Да, България.

Атанас Славов от Демократична България прикани всеки да прояви отговорност и да излъчи представители в комисията, с цел да се свърши работата, за която българският народ ги е избрал.

Хамид Хамид от Движение за права и свободи заподозря, че се основава краткотрайна комисия за промени в главния закон, тъй като нямало комисия, която да оглави Христо Иванов. От Движение за права и свободи още веднъж излязоха с тезата за намиращия се в пленарна зала посредством " своите проксита " олигарх.

Мнението на Движение за права и свободи: ПГ на Ахмед Доган няма да поддържа основаването на тази комисия, защото има непрекъсната комисия по конституционни и правни въпроси, където би трябвало да се състои дебатът за правосъдна промяна и промени в Конституцията. " Имаме потребност от тези конституционни промени, не знам за какво е определен методът за краткотрайна комисия ", сподели Хамид Хамид. Той пита за какво не са избрали такава комисия още от предното Народно заседание. 60 подписа постоянно могат да се намерят, само че къде ще намерите 160 гласа? Докога ще играете кино лентата " Ще ви смачкаме? ", добави Хамид и разгласи, че през днешния ден Движение за права и свободи ще показа на всички ПГ своя план за изменение и допълнение на Конституцията на България.

" Никой не се кара с паднал ангел, нямам желание да се карам с вас. Отидохте във Велико Търново на изборите, само че не взехте мандат, никой не желае Прокопиев и Христо Иванов. Няма да участваме в сюжет, разиграван от олигарха Прокопиев ", разгласи той.

ИТома Биков от ГЕРБ назова обидата на партията от това, че я назовават " мафия " и попита за какво желаят тяхната поддръжка в този случай. Или ни смятате за партия, или за мафия. Като ни смятате за мафия, за какво желаете да водите разговор с мафията? "

Тома Биков съобщи, че към този момент са привикнали с обидите, само че упорстват ръководещото болшинство да им разреши от време - в точния момент да му оказват помощ да се разграничава от изявления на вътрешния министър Бойко Рашков. " Той продължава да ни назовава по този начин ", разясни Биков.

" Ние сме подготвени да приказваме с вас, само че вие готовите ли сте да говорите с терористи? Има ли някой, който ще каже - " Искаме да приказваме с ГЕРБ ", попита още един път Биков. Ясно е, че никаква Конституция не може да се промени без нашите гласове. Радваме се, че през днешния ден сме стигнали до теза, че би трябвало да има разговор и единение. Доколко е законно Народно заседание, което може да прави промени в Конституцията, е въпросът. Ние хрумвания имаме. Вашите оферти са менливи, Гьоте споделя, че всички менливо изчезва ", добави още той и попита има ли единение в ръководещото болшинство за промени в Конституцията.

" Ние ще подкрепим тази комисия и се надяваме да оцените този жест, ние нямаме нужда нито от комисията, нито от това да участваме в нея ", заключи Тома Биков.

Тошко Йорданов от Има Такъв Народ получи наказване - " забележка " от ръководителя на Народно събрание за изявления от трибуната. Първото му - към депутата Петър Петров от " Възраждане ", че е направил неуместно изявление, а второто - към ГЕРБ, че са " мафиотска организация и има да извърви път, с цел да стане партия ". В отговор на ръководителя на Народно събрание Никола Минчев, който му направи забележка за квалификациите, той сподели, че са умишлени, за което получи наказването.

(Източник: news.bg)
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР