Депутатите започнаха да разглеждат два проекта на промени в Изборния

...
Депутатите започнаха да разглеждат два проекта на промени в Изборния
Коментари Харесай

Два проекта на Изборен кодекс гледат отново в парламента

Депутатите започнаха да преглеждат два плана на промени в Изборния кодекс - единият от ГЕРБ, другият е препоръчан от Движение за права и свободи.

Целта на плана на ГЕРБ е да се възвърне правното деяние на нормите по отношение на отчитането на преференциите във всички типове избори по Изборния кодекс преди тяхната смяна на 14 февруари 2019 година, който провокира депутатите от Българска социалистическа партия да излязат от Народното събрание на 17 февруари.

Целта на оферти от ГЕРБ план е да се отрази публичния интерес и да се запазят работилите правила за отчитането на преференциалния избор.

Със законопроекта на Движение за права и свободи се цели да се анулират разпоредбите за формиране на изборни секции отвън страната и се предлага въвеждането на видеонаблюдение във всяка секционна изборна комисия през целия избирателен ден.

Законопроектът предлага промени за условията за уседналост при осъществяване на избори за членове на Европейския парламент от България, както и за общински съветници и кметове.

Въвежда се опцията за потреблението на майчин език по време на предизборната акция като в случаите когато акцията се води на непознат език, се обезпечава превод на български език.
 И депутати от
И депутати от " Воля " помогнаха за кворума в Народното събрание

При първата регистрация нямаше кворум
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР