Депутатите за пореден път не се разбраха за дерогацията, решение

...
Депутатите за пореден път не се разбраха за дерогацията, решение
Коментари Харесай

Депутатите не се разбраха за дерогацията, скандалите около Пирогов продължават

Депутатите за следващ път не се схванаха за дерогацията, решение през днешния ден не беше взето. На изключително малко съвещание и без диспути Комисията по енергетика не поддържа нито настояването на ПП-ДБ отсрочката за съветски нефт да отпадне дефинитивно от 15 март следващата година, нито предлагането на ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи това да се случи още от 1 януари.

Решението остава за пленарна зала. На този декор обаче народните представители се сплотиха към концепцията да се поправя неотдавна признатото условие 100% от запасите на горива да се съхраняват на територията на страната. Мнозинството поддържа да се даде отново опция за предпазване и в хранилища в страни от Европейския съюз.

Другата водеща тематика - абсурдът към най-голямата незабавна болница в страната се разраства. Втори ден разтърсванията в " Пирогов " провокират земетресения и на политическата сцена. Чуха се и подмятания за оставки и даже рухване на държавното управление.

" Мислите ли, че тези политически разтърсвания ни трябват поради един консултант, за който си отмъщават, който си разреши нечувано поведение в " Пирогов ". Това е дребно възмездие и би трябвало да завърши незабавно. Трябва да се занимаваме с значимите тематики на България - има бюджет. Ние ще внесем и предложение за детската болница. Там нищо не се случва ", сподели ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски. 

" Който се е захванал с " Пирогов ", това държавно управление е паднало. Да го вършат - тяхна работа ", разяснява водачът на ГЕРБ Бойко Борисов за уволнението на шефа на " Пирогов " доктор Валентин Димитров.

" Всичко, което съм подхванал, е по отношение на откритите закони в страната, по отношение на отговорностите ми като министър и стоя зад моето решение ". Това сподели здравният министър Христо Хинков на брифинг в Министерския съвет по отношение на освобождението от служба на шефа на болница " Пирогов " Валентин Димитров.

Министърът разгласи, че одитният отчет е възложен на прокуратурата, а също по този начин на ДАНС, на Сметната палата и на АДФИ. " Одитният отчет ще бъде огласен, щом завърши прокурорската инспекция ", уточни той. 

" Изглежда шефът няма да бъде заменен, тъй като има огромна опозиция, само че аз съм направил каквото би трябвало ", разяснява още Христо Хинков.

" Аз съм съветвал тази моя стъпка. Не единствено с премиера, само че и с ръководителят на здравната комисия (Костадин Ангелов от ГЕРБ, бел. ред.). Това не е персонално мое решение, извършил съм каквото повелява закона “, съобщи здравният министър.

Министър Хинков назова внушения обвиняванията към него, че извършва някаква политическа поръчка. И посочи, че решенията са взети на база одитен отчет и последните състезания, които са провокирали публично неодобрение.

Контрапунктът обаче пристигна няколко часа по-късно от ръководителя на Здравната комисия и народен представител от ГЕРБ проф. Костадин Ангелов: " Лъжа са думите на министъра на здравеопазването Христо Хинков, че освобождението на изпълнителния шеф на УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов " е " съветвано " с мен ". Това написа той във Facebook.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР