Депутатите включиха като извънредни точки днес започване на процедурите за

...
Депутатите включиха като извънредни точки днес започване на процедурите за
Коментари Харесай

Парламентът започна ударно с регулаторите. ПП-ДБ напусна залата

Депутатите включиха като изключителни точки през днешния ден започване на процедурите за избор на управление на три регулатора - Българска народна банка, Сметната палата и НЗОК.

Това е един от въпросите по които има съществени разлики сред ГЕРБ и " Продължаваме промяната - Демократична България ". От втората политическа мощ, която е и мандатоносител, упрекнаха ГЕРБ, че се пробват да назначат хора през различно болшинство с Движение за права и свободи и " Възраждане ". Съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов през вчерашния ден даже посочи, че няма по какъв начин те да поддържат 9 месеца министерстване, против което ГЕРБ и Движение за права и свободи да получат хора в регулаторите за 5 години.

В началото на дебата от " Продължаваме промяната - Демократична България " напуснаха залата. Малко по-късно те дадоха изказване.

Парламентарната група на " Продължаваме Промяната - Демократична България " няма да влезе в пленарната зала, тъй като ясно предупредихме, че нещата, които се случват през последните дни, са неприемливи. Това разгласи на брифинг в Народното събрание съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ Кирил Петков.

" Нека отново да изброим всичко доста ясно. Първо - едно от най-големите събития през последните две седмици беше подмяната на Иван Гешев с Борислав Сарафов. Ние поискахме министърът на правораздаването да бъде изслушан в зала и бяхме блокирани от скритото болшинство на ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане ".

Същият следобяд Комисията по правни въпроси изиска да бъде изслушан министърът на правораздаването за същата тази замяна сред Гешев и Сарафов, комисията беше блокирана от ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане ", сподели Петков.

Очаквайте детайлности!
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР