Депутатите винаги да взимат правилни решения, посъветваха народните представители ученици,

...
Депутатите винаги да взимат правилни решения, посъветваха народните представители ученици,
Коментари Харесай

Ученици в парламента: Депутатите винаги да взимат правилни решения


Депутатите постоянно да взимат верни решения, посъветваха народните представители възпитаници, които през днешния ден седнаха на местата на управлението на Народното събрание в деня, в който той отвори порти за гости във връзка 139-ата годишнина от Учредителното заседание, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Учениците и студентите, влезнали първи в постройката на Народното събрание, бяха посрещнати от заместник-председателят Емил Христов. Момичета от столично 129 ОУ „ Антим І ”, които пък първи седнаха на местата на управлението на Народното събрание бяха запитани от Христов какво биха споделили на депутатите. Те се сплотиха към това: Да взимат верни решения.

Депутатите през днешния ден нямат съвещание, само че всички посетители могат да видях мястото където заседават и да ударят звънеца на ръководителя. Момичетата, които седнаха на столовете на ръководителя и замесниците споделиха, че за тях е било забавно. Самата постройка им се видя красива и знаеха, че тук се одобряват законите на страна.

Гостите на Народното събрание могат да видят оригиналите на Търновската конституция и на „ Сребърната конституция ” – издадена заради признати промени в главния закон на 9 юли 1911 година и наричана по този начин за това, че нейната корица е от ковано сребро с позлата. В Клуба на народния представител посетителите имат опция да прегледат и документалната галерия „ Основите на българския парламентаризъм “. Експозицията е проведена в съдействие с Държавна организация „ Архиви ”. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР