Депутатите вече се стягат за първото заседание на новото Народно

...
Депутатите вече се стягат за първото заседание на новото Народно
Коментари Харесай

Вежди Рашидов удря първия звънец на новия парламент

Депутатите към този момент се стягат за първото съвещание на новото Народно заседание.

Вежди Рашидов  Вежди Рашидов Вежди Рашидов е български ваятел, министър на културата в кабинета на Бойко най-вероятно ще удари още веднъж първия звънец на Народното събрание. Според предварителното систематизиране на мандатите и местата в Народното събрание именитият ваятел ще е доайен и на 49-ото. Рашидов към този момент е най-възрастният нов народен представител.

Има възможност обаче първият удар на пленарния звънец да му отнеме доцент Силви Кирилов от Има Такъв Народ, в случай че при окончателното систематизиране на местата влезе от Хасково. Засега Има Такъв Народ няма мандат в този регион. Доц. Кирилов, който е малко по-възрастен от Вежди Рашидов  Вежди Рашидов Вежди Рашидов е български ваятел, министър на културата в кабинета на Бойко, бе народен представител в 45-ото, 46-ото и 47-ото Народно заседание, което и откри като доайен, напомня standartnews.

Два разновидността за ръководител на Народно събрание имат ГЕРБ, които твърдо са решили да не отстъпват първенството, даже ПП-ДБ още веднъж да се опитат да им попречат да оглавят Народното събрание. Първият вид още веднъж е Росен Желязков, който хората на Борисов издигнаха за първия стол в Народно събрание и в предишния парламент. Името на Желязков обаче доста съществено се загатва като претендент за министър председател, излъчен от ГЕРБ. Ако той стане консенсусната фигура, която ще кани останалите партии в експертен кабинет с необятна поддръжка и посланичество, ГЕРБ се кани отново да издигне Рашидов за ръководител на Народно събрание.

Скулпторът към този момент се потвърди като парламентарист с опит, който може да сплотява депутатите, да тушира спорове и да постанова безкомпромисно ред, когато се постанова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР