Депутатите вдигнаха с 40 лв. майчинските. Така от 340 лв.

...
Депутатите вдигнаха с 40 лв. майчинските. Така от 340 лв.
Коментари Харесай

Депутатите вдигнаха с 40 лв. майчинските за втората година


Депутатите подвигнаха с 40 лева майчинските. Така от 340 лева паричното обезщетение за развъждане на малко дете за втората година след раждането, става 380 лева, съобщи БГНЕС.

Това стана факт с признатите оферти в бюджета за Държавното публично обезпечаване (ДОО) за 2018 година

Депутатите отхвърлиха предлагането на Българска социалистическа партия майчинските помощи да се вдигнат на 510, вместо 380 лева

Запазва се интервалът на погашение на паричното обезщетение за бременност и раждане от 410 дни.

През 2018 година продължава да работи въведената през 2017 година опция за майките (осиновителките), които имат право да употребяват отпуск при бременност и раждане до навършване на едногодишна възраст на детето, само че не го употребяват, а се върнат на работа, да получат обезщетение в размер 50% от полагащото им се обезщетение при бременност и раждане.

Освен това Народното събрание дефинира дневен най-малък размер на компенсацията за безработица от 9 лв. и дневен оптимален размер на компенсацията за безработица от 74,29 лева

От идната година се трансформират условията за право на парично обезщетение за безработица - импортирани или дължими осигурителни вноски във Фонд „ Безработица “ минимум 12 месеца от последните 18 месеца.

Парламентът одобри бюджета на Фонд „ Общо заболяване и майчинство “ с доходи от съвсем 980 млн. лева и разноски от 1,1 млн. лева Приходите в бюджета на фонда са от осигурителни вноски. Разходите за обществени помощи и компенсации са в размер на към 1,082 милиарда лева Малко над 105 млн. лева е остатъкът в бюджета.

Парламентът одобри бюджета за Фонд „ Безработица “ с 271, 5 млн. лева доходи и 396, 4 млн. лева разноски. Приходите в бюджета на фонда се образуват от осигурителни вноски. 396, 4 млн. лева са разноските, планувани за обществени помощи и компенсации. 124,9 млн. лева е дефицитът в бюджета. Народните представители отхвърлиха предложенията на Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия за нарастване на бюджета на фонда.

Минималният месечен размер на осигурителния приход за самоосигуряващите се лица ще бъде 510 лева Депутатите взеха решение оптималният месечен размер на осигурителния приход да бъде в размер на 2600 лева
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР