Депутатите в парламента дебатират днес вота на недоверие по темата

...
Депутатите в парламента дебатират днес вота на недоверие по темата
Коментари Харесай

Украйна защитава Европа от Кремъл vs правителство на националното предателство


Депутатите в Народното събрание дебатират през днешния ден вота на съмнение по тематиката за защитата и националната сигурност. От името на държавното управление военният миинистър Тодор Тагарев съобщи, че помощта за Украйна е наш народен приоритет, тъй като Киев пази цяла Европа, в това число нас, от Кремъл.

От своя страна опозицията, в лицето най-много на Българска социалистическа партия, съобщи, че актуалното държавно управление е държавно управление на националното изменничество, като главен мотив бе точно помощта, която даваме на Украйна.

Правото няма да спечелва, в случай че Русия остане във притежание даже на един квадратен километър украинска територия и не понесе отговорност за породените опустошения и осъществените военни закононарушения. Това сподели министърът на защитата Тодор Тагарев.

Тагарев уточни, че помощта за Украйна е наш стратегически интерес.

" Защитавайки себе си, Украйна пази Европа от Кремъл. Ако Украйна загуби, бъдете подготвени като най-малко да удвоите ресурсите, които България заделя за защита ", сподели военният началник. 

Смята се, че все още на започване на военната експанзия българската общественост в Украйна наброява към 230 хиляди души, означи той. По-голямата част от тях живеят в Одеса, Измаил и други региони на Южна Украйна, обект на непрестанни удари и офанзиви с дронове, добави Тагарев. 

" Много етнически българи се включиха във въоръжените сили на Украйна, някои от тях починаха за родината си. Спомням си по какъв начин в първите дни от военната експанзия цялото управление на Българска социалистическа партия прикани да помогнем на етническите българи.

Това и вършим, само че по-тежко е ситуацията на таврийските българи, които живеят в региони от Запорожка област и по-близо до Азовско море, които преди огромната експанзия бяха към 37 хиляди души, след началото на съветската експанзия към 50 % от тях са напуснали краткотрайно окупираните територии, към 15 % са бежанци в други страни ", сподели Тагарев.  

В претекстовете за вота се показва, че през последните години в международен мащаб нарастват политическата неустойчивост, военните спорове, тероризмът, незаконната имиграция и обвързваните с нея опасности, които опасности са доста засилени след началото на войната на Русия против Украйна. Към днешна дата има и перспективата за нова война в Близкия Изток, която има капацитет да прерасне в районен спор с мъчно предсказуем обсег и последствия.

В претекстовете се акцентира, че се основава обективно чувство, че решенията в областта на сигурността и защитата се взимат не на база действителните потребности, а в услуга на непознати стопански и политически ползи.

Посочва се, че в тези условия българското държавно управление и болшинството, което стои зад него, са избрали линия на държание и дейности, които вместо да лимитират въздействието върху България на засилващата се неустойчивост и припламващи спорове, слагат страната и жителите под възходящи опасности за сигурността. 

Очаквайте детайлности!
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР