Депутатите в Испания одобриха нов закон само да означава да“,

...
Депутатите в Испания одобриха нов закон само да означава да“,
Коментари Харесай

Испания с нов закон: Секс само след предварително съгласие от партьора

Депутатите в Испания утвърдиха нов закон „ единствено да значи да “, който натъртва на приемането на категорично единодушие преди секс, заяви " Евро нюз ".
Прочетете още
Жертвите към този момент няма да би трябвало да потвърждават, че са били сплашвани или претърпели принуждение в случаи на обезчестяване и законопроектът отстранява разграничението сред закононарушенията „ полова експанзия “ (изнасилване) и по-лекото „ полово принуждение “.

Това беше препоръчано от социалистическото държавно управление на страната, откакто нашумелият случай с групово обезчестяване в Памплона през 2016 година провокира необятни митинги.

Петима мъже бяха приети за отговорни за полово принуждение във връзка този случай, само че не и за обезчестяване на 18-годишно момиче, което било в безсъзнание, защото тя не съумяла да потвърди, че не е дала единодушие.

Върховният съд на Испания по-късно анулира две по-ниски инстанции и осъди петимата обвинени на 15 години затвор за обезчестяване.

Общо 205 депутати гласоподаваха в поддръжка на законопроекта, до момента в който 141 депутати бяха срещу, а трима се въздържаха от гласоподаване.

Депутатите от опозиционната консервативна партия и от крайнодясната партия настояват, че на законопроекта липсва правна сигурност или има за цел „ не да пази дамите, а да нападна мъжете “.

Законът „ единствено да значи да “ беше утвърден за първи път от Народното събрание на Испания през май.

Съгласно него „ единодушие се смята за налице единствено когато е изразено свободно посредством дейности, които предвид на събитията по случая ясно показват волята на лицето “.

Законопроектът също по този начин планува повече поддръжка за жертвите на полови закононарушения и ограничения за възстановяване на предварителната защита и разкриването на такива случаи.

Всеки, който тормози някого на улицата или препраща персонални фотоси на различен човек без негово единодушие, също ще бъде осъден.

„ Страната ни най-сетне открива ясно посредством закон, че единодушието би трябвало да бъде централен детайл на нашите полови връзки “, съобщи министърката на равенството Ирене Монтеро.

Жените към този момент няма да би трябвало да потвърждават, че е имало принуждение или заплашване, с цел да бъде прието за полова експанзия.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР