Депутатите в Гамбия отнесоха опита за отмяна на забраната от

...
Депутатите в Гамбия отнесоха опита за отмяна на забраната от
Коментари Харесай

Депутатите от Гамбия отнесоха отмяната на забраната за подрязване на женски гениталии до допълнителни дискусии в комисиите

Депутатите в Гамбия отнесоха опита за анулация на възбраната от 2015 година за подкастряне на женските гениталии за спомагателни полемики в комисията в понеделник.

Гамбийски деятели се опасяват, че анулацията ще анулира години работа за по-добра отбрана на девойките и дамите. Законодателството беше отнесено до национална комисия за по-нататъшно разискване и може да се върне към гласоподаване през идващите седмици и месеци.

Активисти в най-вече мюсюлманската страна предизвестиха, че премахването на възбраната ще нарани години на работа против процедура, която постоянно се прави на девойки под 5 години с неправилното разбиране, че ще управлява тяхната половост.

Процедурата, която също се назовава генитално осакатяване на дами, включва отчасти или цялостно унищожаване на външни гениталии, постоянно от обичайни практикуващи в общността с принадлежности като бръснарски ножчета или от време на време от здравни служащи. Може да аргументи съществено кървене, гибел и у...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР