Депутатите в Европейския парламент приеха модифицирана разпоредба, позволяваща пакет от

...
Депутатите в Европейския парламент приеха модифицирана разпоредба, позволяваща пакет от
Коментари Харесай

Европейският парламент одобри отпускането на 18 милиарда евро помощ за Украйна

Депутатите в Европейския парламент одобриха модифицирана наредба, позволяваща пакет от поддръжка от 18 милиарда евро да бъде предаден на Украйна, откакто Унгария наложи несъгласие на първичното предложение. Това гласи известие на уеб страницата на Европейския парламент на 14 декември.
Европейският парламент одобри, като част от незабавна процедура, смяната, препоръчана от Съвета на Европа в регламента Макрофинансова помощ плюс, се споделя в отчета. Въведената смяна разрешава на 26 страни членки да работят като гаранти по заеми като опция на бюджета на Европейски Съюз.

За да се улесни погасяването на заема през януари 2023 година, на 10 декември Съветът показа променен вид на пакета, с който Унгария се съгласи и който Парламентът счете за признат.

Европейският парламент отбелязва, че дълготраен заем, възложен при преференциални условия, само че предстоящ на промени, ще покрие съществени публични услуги, в това число поддръжката на лечебни заведения, учебни заведения и жилища. Той също по този начин би трябвало да помогне за поддържане на макроикономическа непоклатимост и възобновяване на инфраструктурата в Украйна, която е непрекъснато атакувана от Русия.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР