Депутатите в Европейския парламент искат да се отмени смяната на

...
Депутатите в Европейския парламент искат да се отмени смяната на
Коментари Харесай

Край на смяната на времето: В ЕП искат от Фон дер Лайен да изпълни дългогодишното обещание

Депутатите в Европейския парламент желаят да се анулира промяната на часовото време. Още преди доста години Брюксел даде обещание да приключи постоянната промяна на часовото време от зимно към лятно и назад. 66 членове на Европейския парламент изпратиха искане до ръководителя на Комисията Урсула фон дер Лайен най-сетне да извърши това заричане, оповестява немският вестник BILD, представен от " Фокус ".

" Проучванията демонстрират, че измененията във времето въздействат отрицателно върху моделите на съня, усилват риска от инфаркти и инсулти и може да доведат до увеличение на броя на пътните катастрофи. [Докато] изчисляването на енергийните спестявания беше изцяло безпричинно “, се споделя в писмото на депутатите.

Проучване, извършено през 2018 година, сподели, че 84% от жителите на Европейски Съюз се усещат изтощени от промяната на времето. Европейският парламент гласоподава в поддръжка на премахването, а тогавашният ръководител на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер даде обещание да извърши това решение. Когато Урсула фон дер Лайен наследи Юнкер през декември 2019 година, тя наследи това заричане. Пандемията и мудността на бюрократите на равнище национални държавни управления попречиха на това да се случи. Сега още веднъж си спомниха промяната на времето. Министрите на превоза би трябвало да се заемат с работата, разясняват от редакцията.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР