Депутатите удължиха с още три месеца изтичащия на 27 октомври

...
Депутатите удължиха с още три месеца изтичащия на 27 октомври
Коментари Харесай

Нова отсрочка за регистрацията на търговците с горива

Депутатите удължиха с още три месеца изтичащия на 27 октомври период, в който търговците на нефтопродукти трябваше да се записват. Законът бе признат още предходната есен, трябваше да влезе в действие в края на януари, само че бе продължен, а в това време представители на дребния бизнес и икономическото министерство приготвиха корекции, които се чака в този момент да бъдат прегледани и гласувани в Народното събрание.

Новата пролонгация за регламента, който съгласно държавното управление и едрия бизнес ще изсветли бранша и ще усили приходите от акцизи, само че дребните бензиностанции считат, че ограниченията за доста тежки, бе призната в сряда през ремонти в Закона за тютюна и тютюневите произведения. Така за следващ път ръководещите приложиха станалата ювелирна процедура противоречиви ремонти да се одобряват през преходните и заключителни разпореждания на закони, които нямат нищо общо със засяганата тематика.

Удължаването на периода бе препоръчано от водача на НФСБ Валери Симеонов, откакто предходната седмица дребни търговци на горива още веднъж заплашиха с митинги от вида " жълти жилетки " в страната, в случай че новите правила влязат в действие.

Според Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива признатите през лятото разпореждания ще затруднят активността на земеделските производители, строителни компании, минния отрасъл и други бизнеси, чиито машини ще се зареждат с горива по по-сложни правила. Според тях измененията, изискващи уставен капитал и обезпечения, са в интерес на едрия бизнес.

Според Българската петролна и газова асоциация това не е правилно, а дребните бензиностанции спекулират с тематиката, с цел да се отсрочват новите правила, които ще прочистят пазара от нелоялните съперници, укриващи налози и обороти.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР