Депутатите трябва да са умни и добри, да се избират

...
Депутатите трябва да са умни и добри, да се избират
Коментари Харесай

Кръвта вода не става: 8-годишният син на Милен Цветков тръгна по стъпките на баща си

Депутатите би трябвало да са умни и положителни, да се избират посредством кастинг и с тест за просветеност. Това споделя 8-годишният Боян Цветков, който от предходната седмица е водещ на предаването “Питай ме ” с Даниел Петканов.
Кариерата на Лудия кореспондент, както доби известност Даниел, започва след покана на Милен Цветков да прави графа в неговото предаване и по този начин журналистът се трансформира в негов наставник.

Месеци след гибелта на бащата неговият наследник ще се изявява един път седмично с мнения на разнообразни тематики, които са леко несвойствени за деца.
Въпреки нежната си възраст Боян обича да гледа вести и споделя, че демонстрира огромен интерес към вестите за пожарите. И генът си е ген – младият водещ стои решително пред камера, с изправена стойка и ясна позиция по всички въпроси.

 Боян Цветков пръгва решително по стъпките на татко си Милен.

Първото предаване е снимано дни преди Боян да стартира втори клас в столичното 129-о главно учебно заведение “Антим I ”. Последни мерки преди старта на дебютния брой – камерата е наместена, фокусът е добър, водещите са съвсем подготвени за старта. Не съвсем… Боян взема решение да си махне зъб, който явно се клати и го боли. Така стартира предаването спокоен, с “нова усмивка ”.

Боян разсъждава по тематиката какво работят депутатите. “Те оказват помощ хората да са удовлетворени. Всичко да е проведено, а не като отидеш примерно в една болница, да чакаш един час. Ти си се записал за един час, а би трябвало да влезеш в различен. Е, би трябвало да има организация ”, разсъждава решително дребният Цветков.
Според него депутатите би трябвало да са умни и положителни. За да се разбере обаче дали народните представители ще дават отговор на тези условия, съгласно 8-годишния водещ би трябвало да се прави кастинг за депутати.

“Някой примерно желае да стане народен представител. И би трябвало да се види – интелигентен ли е, добър ли е… В този кастинг ще му задават някакви въпроси, с които той ще би трябвало да се оправи. Или в случай че не се оправи, просто няма да бъде народен представител ”, споделя Боян и добавя, че народните представители би трябвало да имат отговори на въпроси от друго естество.
Примерно би трябвало да знаят какво да направи човек, когато не е удовлетворен от заплатата си. Той самият още няма изясненост кой е верният отговор на този въпрос, тъй като “това си е работа на депутатите ”. Сред условията Боян слага и тест за просветеност. Той е безапелационен, че хората, които в този момент работят в Народното събрание, не оказват помощ задоволително на народа.

 Малкият Боян с майка си Ивета и татко си по време на кръщенето му, което родителите му направиха в Гърция.

“Българските депутати сега не оказват помощ по никакъв начин, тъй като, вижте, би трябвало да подадат оставка! И към този момент два месеца ги чакаме ”, разпалено декларира дребният водещ. “Хората не са удовлетворени. Не би трябвало да правиш на инат, в случай че си един народен представител ”, продължава разсъжденията си с почукване по масата и добавя, че хората във властта би трябвало да се вслушват във волята на народа. “Не тъкмо всичко, само че множеството неща ”, прецизира той. Макар да е единствено на 8 година, той към този момент е натрупал разочарования от властимащите:

“Аз не съм удовлетворен, че те не оказват помощ на хората. Те в действителност пречат, тъй като не вършат това, което хората желаят ”, декларира Боян и е безапелационен, че в случай че тези депутати се сменят с други, ще стане по-добре и ще имат образец с тези митинги.
“Ако те не ръководят добре, пак ще има митинги ”, споделя той. Според него би било допустимо да се разбере какво вършат всичките 240 депутати посредством камери, с цел да е ясно дали постъпват вярно и в името на народа.
И въпреки да е доста наясно с това по какъв начин би изглеждал идеалният народен представител, Боян Цветков декларира, че не желае да стане народен представител – не му звучи забавно и избира специалността на миньорите.

“Постоянно ще се возя на влакчето ”, споделя с усмивка дребният и добавя, че не се плаши от това, че ще работи надълбоко подземен, тъй като “нали кристалите светят ”.
Това обаче не е медийният му дебют. Преди да застане пред камерата с Петканов, дребният Цветков се обаждал в радиото за два минидебата, единият от които на тематика къде е по-добре да се почива – на палатка или в първокласен комплекс. Също по този начин един път се обадил да поздрави майка си с ария на Ицо Хазарта по радиото, напомня си детето.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР