Депутатите трябва да прекъснат почивката си и спешно да приемат

...
Депутатите трябва да прекъснат почивката си и спешно да приемат
Коментари Харесай

Екимджиев за случая с обезобразеното момиче: Депутатите спешно трябва приемат промени в НК

„ Депутатите би трябвало да пресечен почивката си и незабавно да одобряват промени в Наказателния кодекс, с които да се криминализират дейности, целящи смачкване на човешкото достолепие. Те оставят доста по-трайни, неведнъж доживотни следи “.

Това сподели пред bTV юрист Михаил Екимджиев във връзка със случая с  обезобразеното с мекетно ножче момиче  от Стара Загора, който провокира вълна от отвращение и  народен митинг .

„ Това брутално принуждение явно не е имало за цел да убие, а да даде урок. Да дамгоса, да остави белег вечно и да накаже “, сподели Диана Ковачева

„ Когато страната и обществото се тресат от яд и от боязън не може нашите представители да се излежават по плажовете и да си върша воаяжи в чужбина. Тези промени ще преодолеят това блуждаене лека, тежка или междинна щета е “, посочи Екимджиев.

Според него пропуски има и в работата на прокуратурата и  правосъдния състав , който е освободил обвиненият Георги Никелаев.

Доказателствата по делото не са подплатили междинна телесна щета, която значи заплаха за живота

Адвокатът изброи три пропуща:

„ Не е повдигнато обвиняване, че телесната щета, самостоятелна дали лека или междинна, е нанесена по изключително непосилен за жертвата метод и с особена свирепост. Тогава тя би била закононарушение от общ темперамент.Подстригването на косата на това момиче – никой не обръща внимание на това, а по естеството си това е насила по смисъла на член 143, алинея 1 от Наказателен кодекс, за което е планувано наказване до 6 година затвор. Ако не беше „ пропуснато “ това явно обвиняване, имаше всички учредения този човек да бъде арестуван, мярката му доказана и да не бъдат оставени благоприятни условия за извъртане и опрощение от страна на правосъдните сформира, че няма уместно обвиняване.Съдебният състав е решил да работи самосъхранително и формалистично и да се довери на една експертиза, макар че по делото има фотоси. Ако беше показал малко повече емпатия и човещина, би назначил разширена, спомагателна експертиза. Съмнението е самоналагащо се, когато видиш фотографията на жертвата дали тези прорезни рани няма трайно да загрозят нейното тяло и лице. Оправданията, че би трябвало бързо да се работи не са състоятелни “.

Михаил Екимиджиев дефинира като „ социалистичски обичай “ търсенето на наказателна отговорност единствено когато има строшаване, пребиване и обезчестяване.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР