Депутатите трябва да изберат министър-председател и да приемат структура и

...
Депутатите трябва да изберат министър-председател и да приемат структура и
Коментари Харесай

С кворум от 227 народни представители започна извънредното заседание на Народното събрание

Депутатите би трябвало да изберат министър-председател и да одобряват конструкция и състав на Министерския съвет
С кворум от 227 народни представители стартира изключителното съвещание на Народното събрание, в което би трябвало да бъде определен постоянен кабинет.

В началото на изключителното съвещание ръководителят на Народното Събрание Никола Минчев разгласи, че е дошъл декрет от президента Румен Радев, с който той предлага за министър-председател да бъде определен водачът на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков.

На съвещанието участват президентът на Република България Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова. Там са основният прокурор Иван Гешев и представителите на служебния кабинет.

До правенето на предложение за постоянно държавно управление се стигна след дълги договаряния и след сключване на съдружно съглашение сред партиите „ Продължаваме промяната “, Българска социалистическа партия, „ ИТН “ и „ Демократична България “.

Дневният ред включва избиране на министър-председател на Република България, като за поста е препоръчан Кирил Петков. За вицепремиери в кабинета са препоръчани Асен Василев и Калина Константинова от „ Продължаваме промяната “, Корнелия Нинова от Българска социалистическа партия, Гроздан Караджов от „ ИТН “ и Борислав Сандов от „ Демократична България “.

Депутатите би трябвало да одобряват още конструкция и състав на Министерския съвет.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР