Депутатите сложиха край на застрояването на 500 метра от плажните

...
Депутатите сложиха край на застрояването на 500 метра от плажните
Коментари Харесай

Забраниха строежите на 500 метра от плажовете Корал, Карадере и Иракли

Депутатите сложиха завършек на застрояването на 500 метра от плажните линии, само че единствено за избрани места. Точката се оказа в програмата на народните представители, по искане на Кирил Петков. Вместо да сплоти депутатите, концепцията за прекъсване на градежите на Корал, Карадере и Иракли, ги раздели. Опозицията видя лобизъм в интерес на Кирил Петков и подсети, че има и още плажове, написа. 

" Кирил Петков счита плажа на Корал за персонален. Говори се измежду локалните, че имат персонална благосъстоятелност той и татко му ", сподели Тошко Йорданов от Има Такъв Народ.

Самият Кирил Петков изясни - тези 3 плажа сега били със специфичен статут. 

" Този законопроект не е мой, той е на всички ни. Да има туризъм с добавена стойност, където няма просто бетони и хотели, а неповторими дюни ", уточни Петков.

В последна сметка болшинството съумя и законопроектът получи " да ". В коридорите вносителите не скриха насладата си.

" За първи път се приема такова законодателство. Поздравявам всички жители, които назовават тези плажове мои. Дюните към този момент не са предпазени единствено по Закона за предпазените територии, а получиха отбрана и в Закона за устройството на черноморското крайбрежие ", разяснява Мирослава Петрова от " Продължаваме промяната - Демократична България ".

Нарушителите-строители, които повреждат дюните, ще бъдат глобявани с  до 150 хиляди лева Досега настоящите наказания предвиждаха единствено 60 хиляди лв..
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР