Депутатите ще разгледат проекти на решения за създаване на временни

...
Депутатите ще разгледат проекти на решения за създаване на временни
Коментари Харесай

НА ЖИВО Никола Минчев не допусна за разглеждане предложения ...

Депутатите ще прегледат планове на решения за основаване на краткотрайни комисии по предложение на парламентарната група на Политическа партия " Възраждане ". Първият план на решение е за основаване на краткотрайна комисия за определяне на всички обстоятелства и условия по отношение на машинното гласоподаване в изборите на 14 ноември 2021 година, а другият план е за основаване на краткотрайна комисия зап определяне на всички обстоятелства и условия по отношение на въведените в България противоепидемични ограничения против COVID-19.

В дневния ред за през днешния ден е гласуването на състава на 15 от 24 непрекъснати комисии в 47-то Народно заседание. Това са:

Комисия по околната среда и водите

Комисия по труда, обществената и демографската политика

Комисия по правата на човека; Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта

Комисия по туризъм; Комисия по енергетика

Комисия по районна политика, благоустройство и локално самоуправление

Комисия по електронно ръководство и осведомителни технологии

Комисия по предварителна защита и противопоставяне на корупцията

Комисия по външна политика; Комисия по конституционни и правни въпроси

Комисия по образованието и науката

Комисия по опазването на здравето

Комисия по защита

Комисия по превоз и известия.

Програмата за четвъртък планува чуване на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков и на вицепремиера и министър на финансите Асен Василев.

Вътрешният министър Рашков ще бъде изслушан по отношение на сигнали, свързани с нарушавания при разкриването на преносими изборни секции за изборите на 14 ноември. Вицепремиерът Асен Василев ще бъде изслушан за връщането на показания от България Национален проект за възобновяване и резистентност от Европейска комисия, както и по отношение на подготовката на Споразумението за партньорство за програмния интервал 2021-2027 година и на оперативните стратегии, които ще бъдат финансирани от Кохезионния и Структурните фондове на Европейския съюз.

Председателят на Народното събрание Никола Минчев не позволи за разглеждане в пленарна зала два плана на решение, препоръчани от ПГ ГЕРБ-СДС. Единият за въвеждането на обезщетителен механизъм за цената на тока за небитовите консуматори, а другият за анулация на зеления документ.

Делян Добрев /ГЕРБ-СДС/ уточни, че тематиката с цената на тока е най-важната, която би трябвало да прегледа Народно събрание тази седмица. Той настоя, че " обезщетителният механизъм е това, което бизнесът чака и би трябвало да бъде признато от тази зала ". Вторият план на решение за зеления документ и неговата анулация планува да се задължи министърът на опазването на здравето да анулира зеления документ.

Никола Минчев изясни, че въпросните планове могат да бъдат прегледани в пленарна зала, едвам откакто бъдат основани непрекъснатите комисии.

Делян Добрев /ГЕРБ-СДС/ настоя, че ръководителят има право в изключителни условия да допусне по негово предложение въпросните проекторешения в дневния ред за работа на Народното събрание. Той посочи, че единствено до момента в който взема това решение ръководителя на Народно събрание, цената на тока е скочила с 20 на 100. Ситуацията в действителност е изключителна и по метода на водене, ви приканвам още един път да извършите преценка по този въпрос, сподели Добрев.

Никола Минчев отговори, че решението за препоръчаните от ГЕРБ-СДС точки е дефинитивно и не ги позволява до гласоподаване.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР