Депутатите ще продължат трети ден с обсъждането и гласуването на

...
Депутатите ще продължат трети ден с обсъждането и гласуването на
Коментари Харесай

Депутатите трети ден гласуват правилника си НА ЖИВО

Депутатите ще продължат трети ден с разискването и гласуването на плана на Правилник за организацията и активността на Народното събрание. Разглеждането му стартира в сряда. Вчера времето на постоянното пленарно съвещание също не стигна, с цел да бъдат признати оставащите текстове.

Предстои Народното събрание да гласоподава предлагането на Петър Петров („ Възраждане “) писмените въпроси от парламентарния надзор, импортирани до разформироване на Народното събрание, също да получават отговор. Според в този момент настоящите разпореждания на правилника при разформироване на Народното събрание, въпросите отпадат.

Друго предложение, което депутатите дискутираха, само че не стигнаха до гласоподаване, е министър-председателят, заместител министър-председателят и министърът да могат да отсрочат единствено вербален отговор на въпрос заради болест или командировка отвън страната и при неотложни случаи, само че не повече от два пъти. Предложението за редакция направи в пленарната зала Павела Митова („ ИТН “).

В момента правилникът дава опция министър председателят, вицепремиерът и министрите да отсрочват вербален или писмен отговор на запитване заради болест, командировка отвън страната или при неотложни случаи.

От 11:00 часа през днешния ден е очакван парламентарен надзор с присъединяване на вицепремиера и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и министрите Иван Шишков, Николай Милков, Росица Карамфилова, Никола Стоянов и Росен Христов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР