Депутатите ще преценят дали при влизане в Народното събрание ще

...
Депутатите ще преценят дали при влизане в Народното събрание ще
Коментари Харесай

Депутатите ще преценят сами дали да се иска COVID сертификат за парламента

Депутатите ще преценяват дали при влизане в Народното събрание ще се желае документ за COVID-19 за имунизиране, преболедуване, проучване или антитела. Това се разбра от отговор на министъра на опазването на здравето Стойчо Кацаров на въпрос на " Дневник " на брифинг. От изявлението му стана ясно, че той по-скоро предлага достъпът да е вероятен единствено за хора с удостоверения за ковид, само че въпреки всичко трансферира отговорността за това върху бъдещия парламент.

" Това е обществено място, където се събират хора - публицисти, посетители. Не е класическо работно място, където едни и същи хора вървят всеки ден. Смятам, че не е работа на здравния министър, а на Народното събрание да вземе такова решение. Още повече, че по този начин ще даде добър образец на всички наши сънародници за отношението си към имунизирането и държанието към COIVD-19 ", сподели Стойчо Кацаров.

Какви са Коронавирус ограниченията, които важат в Народното събрание, няма еднопосочен отговор. При последния парламент след инспекция на Столичната районна здравна ревизия (СРЗИ) наложи санкции на Тошко Йорданов ( " ИТН " ) и Николай Хаджигенов ( " Изправи се.БГ! Ние идваме! " ), тъй като не носели маски на закрито.

Преди това в 44-тото Народно заседание (при последното постоянно държавно управление на ГЕРБ) въпросът за ограниченията и маските в Народното събрание също е бил неколкократно повдиган., който не е публично място, доколкото до Народното събрание няма свободен достъп.

Темата е била предмет на спор сред народните представители, още веднъж с акцент дали Народното събрание е публично място, защото маските са наложителни на закрити публични места. Посочвано е обаче, че въпреки и да има следен достъп до Народното събрание, то дистанциите сред хората са най-често дребни и по тази причина има съображение да се носят маски, както и да се постановат санкции, в случай че тази мярка против разпространяването на ковид не е спазена.

В настоящата на министъра на опазването на здравето е записано, че публични места са тези, " които са налични за жителите и/или са предопределени за публично прилагане ".

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР