Депутатите ще обсъждат нови много ключови промени на пътя, които

...
Депутатите ще обсъждат нови много ключови промени на пътя, които
Коментари Харесай

Прилагат нови правила на пътя! Не правете това, ако не искате да ви глобят с 4 бона!


Депутатите ще разискват нови доста основни промени на пътя, които ще обиден доста от недисциплинираните водачи, научи Блиц. С възможните по-строги правила в закона се стреми да се понижат тежките произшествия в страната и да се усили сигурността по българските улици, булеварди и автомагистрали. 10 контролни точки ще се лишават на водачи за погрешно изпреварване, в случай че е основана заплаха за придвижването. Досега за такова нарушаване водачите оставаха без 8 точки.

10 точки ще се вземат и и за шофиране в насрещното платно по автомагистрала или скоростен път. Тези промени в наредбата за контролните точки са оповестени за публично разискване. В края на 2016 година депутатите взеха решение за шофиране в насрещното водачът да се санкционира с 1000 лева санкция и лишаване на книжката за 3 месеца. Когато същото нарушаване е осъществено наново, санкцията е 4000 лева, а книжката ще се взема за 6 месеца. В измененията в наредбата е планувано още младите водачи да получат оптималния брой точки две години откакто са взели брошура.

Ако през това време тя им е отнета, този интервал няма да се причислява към стажа. Броят на контролните точки ще се възвръща с 1/3, в случай че лидерът премине в допълнение образование. Това ще може да се случва единствено един път в годината. Точки ще се връщат и в случай че потвърди, че е платил санкциите си. Предвидена е и опция за служебно възобновяване след приключване на две години, считано от датата, на която е влезнало в действие последното наказателно разпореждане.
 

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР