Депутатите ще обсъдят създаване на временна комисия за изработване правилника

...
Депутатите ще обсъдят създаване на временна комисия за изработване правилника
Коментари Харесай

Депутатите ще обсъдят създаване на временна комисия за изработване правилника за работа на 49-ото Народно събрание

Депутатите ще обсъдят основаване на краткотрайна комисия за разработване правилника за работа на 49-ото Народно заседание. Заседанието ще стартира от 9:00 часа, според настоящия устав, разгласи Желязков.

Очаква се да бъде подложен на гласоподаване и планът на решение на Движение за права и свободи – петък ( 21 април) да е неработен ден за Народно събрание, защото е първият ден на Рамазан Байрам. Той беше импортиран през вчерашния ден в деловодството на Народното събрание.

Относно първите закони, които ще разиска новото Народно заседание, Росен Желязков уточни в коридорите, че първо ще се гледат тези, по които има съгласие. Това са за домашното принуждение, КПКОНПИ, Наказателно-процесуалния кодекс, законопроектите по Плана за възобновяване и резистентност. Според него по тях няма да има тежка политическа полемика и тежки препирни, тъй като  депутатите знаят, че упованията на хората са да преодолеят този стигматизиран през последните месеци разговор точно в посока на решаването на  въпроси, които вълнуват обществото, и дейности по съставяне на кабинет, който би могъл да реши тежки проблеми.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР