Депутатите ще обсъдят решение за отнемане на имунитета на Бойко

...
Депутатите ще обсъдят решение за отнемане на имунитета на Бойко
Коментари Харесай

Депутатите обсъждат отнемането на имунитета на Бойко Борисов

Депутатите ще обсъдят решение за лишаване на имунитета на Бойко Борисов. Точката е включена в програмата на Народното събрание по предложение Българска социалистическа партия, откакто предходната седмица болшинството не я позволи за разглеждане в зала.

Ако бъде подкрепено, решението планува да се даде позволение за възбуждане на наказателно произвеждане против Бойко Борисов по искане на някогашния основен прокурор Иван Гешев от 2 юни. юПП-ДБ се въздържаха в гласоподаване за събаряне имунитета на Бойко Борисов.

През тази седмица депутатите ще обсъдят още декларация в поддръжка на участието на Украйна в НАТО, препоръчана от парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ.

На второ четене ще бъдат гласувани промени в Закона за отбрана от домашното принуждение, Закона за пазарите на финансови принадлежности, Закона за чужденците и Закона за поощряване на заетостта. В петък от 9 часа ще се организира блиц-контрол, в който премиера Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел ще дават отговор на въпроси по настоящи тематики.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР