Депутатите ще обсъдят окончателно и промените в Кодекса на труда,

...
Депутатите ще обсъдят окончателно и промените в Кодекса на труда,
Коментари Харесай

Народното събрание определя формула за минималната работна заплата

Депутатите ще обсъдят дефинитивно и измененията в Кодекса на труда, с които се дефинира размерът на брутната минимална работна заплата за следващата година. В обществената комисия се сплотиха към предлагането на ГЕРБ, с което брутната минимална заплата за страната за идната календарна година да се дефинира до 1 септември на настоящата година в размер на 50 на 100 от междинната брутна работна заплата за миналата година.

Народното събрание ще продължи с разискването на първо четене на измененията в Наказателно-процесуалния кодекс. Вчера поради липса на кворум разискванията бяха прекратени и съвещанието беше закрито. В програмата на Народното събрание са окончателните промени в Кодекса на труда и в закона за пътищата. Днес не е очакван постоянен парламентарен надзор.

Отделните законопроекти за промени на Наказателно-процесуалния кодекс, импортирани от Министерски съвет, " Продължаваме промяната ", " Демократична България ", " Възраждане ", целят реализиране на бърз и обективен углавен развой и засилена отбрана на потърпевшите от закононарушения и основното – въвеждане на механизъм за търсене на наказателна отговорност на основния прокурор и неговите заместници.

Механизмът, който предлага правосъдното министерство, планува " опция ad hoc прокурорът, който е върховен арбитър и ще работи като прокурор до привършване на следствието, да внесе такова искане в Пленума на Висшия правосъден съвет, който с 13 гласа болшинство да може да вземе решение, вероятно, в случай че в действителност има задоволително доказателства, за краткотрайно премахване на основния прокурор ", разясни пред депутатите при показване на законопроекта заместник-правосъдният министър Емил Дечев.

И още, измененията плануват обвинител номер 1 да бъде освобождаван предварително и краткотрайно отстраняван не със 17, а с 13 гласа от Пленума на Висшия правосъден съвет.

Депутатите ще обсъдят на второ четене и промени в закона за пътищата. Част от предложенията плануват със задна дата от 31 януари 2019 година да влезе в действие законово изменение, с което при липса на винетка водачите да бъдат глобявани най-вече три пъти на година.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР