Депутатите ще обсъдят и гласуват искането за оставка на председателя

...
Депутатите ще обсъдят и гласуват искането за оставка на председателя
Коментари Харесай

Депутатите обсъждат и гласуват искането за оставка на председателя на Парламента

Депутатите ще обсъдят и гласоподават настояването за оставка на ръководителя на Народното събрание Никола Минчев. Проектът за предварителното му освобождение беше импортиран с подписите на " ИТН ", ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане ".

Проектът на решение за пресрочното освобождение на ръководителя на Народното събрание Никола Минчев от " Продължаваме промяната ", иницииран от ИТН ", е подписан от 120 народни представители. В претекстовете се показва превишаване на неговите права и редовно и жестоко нарушение на Правилника за организацията и активността на Народното събрание. Вносителите се базират на осуетеното изцяло чуване на външния министър в оставка Теодора Генчовска на закрито съвещание за процеса на присъединение на Северна Македония към Европейски Съюз и вземането на решения за одобрение на рамка за договаряния.

" Председателят на Народното събрание жестоко погазва законите ", сподели епутатът от " ИТН " Станислав Балабанов..

" Когато министърката се базира на документ, че има гриф, това е безсрамие от ръководителя на Народно събрание ", разяснява водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

А ръководителят на групата на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова съобщи: " Така че никой в България да не разбере какви сделки е правил Кирил Петков ".

В плана за предварителното освобождение на Никола Минчев от поста ръководител на Народното събрание вносителите показват като претекст и възпрепятстване на естествената законодателна активност и на осъществяване на ефикасен парламентарен надзор.

За да бъде отхвърлен, планът би трябвало да бъде подсилен от най-малко 121 народни представители. Общо ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи, " ИТН " и " Възраждане " имат 126 депутати.

От " Продължаваме промяната " нямат авариен вид за поста ръководител на Народното събрание и ще защитят Никола Минчев, разгласи ръководителят на групата Андрей Гюров, който упрекна вносителите на плана в съглашателство:

" Тук борбата е на мафията против страната ".

Коалиционните сътрудници Българска социалистическа партия и Демократична България изрично обявиха поддръжката си за Никола Минчев.

Поредното разтърсване в управлението на Народното събрание се случва по-малко от месец откакто бе поискана оставката на заместника на Минчев от квотата на " Продължаваме промяната " Мирослав Иванов. Тогава с гласовете на ръководещото болшинство той резервира поста си.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР