Депутатите ще имат редовно заседание от 9 часа. Дневният ред

...
Депутатите ще имат редовно заседание от 9 часа. Дневният ред
Коментари Харесай

Премиерът Кирил Петков и министри отговарят на въпроси на депутати

Депутатите ще имат постоянно съвещание от 9 часа. Дневният ред през днешния ден предвижда  единствено въпроси към членове на Министерския съвет. В Народното събрание ще организира първия за тази година парламентарен надзор. На депутатски питания ще дават отговор министър председателят Кирил Петков и министри.

Заседанието стартира с блиц надзор, в който министър-председателят и неговите заместници ще дават отговор на настоящи въпроси. Вицепремиерът по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев ще взе участие в блиц контрола в Народното събрание. Парламентарният устав планува той да се организира всеки първи петък на месеца.

След това ще се организира и постоянният парламентарен надзор. Премиерът Кирил Петков ще взе участие и в него.

От групата на ГЕРБ-СДС имат запитване за  политиката на държавното управление във връзка с привличането на вложения у нас.

Към вицепремиера по климатичните политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов и към правосъдния министър Надежда Йорданова има питания от групата на социалистите за открити наказателни процедури от Европейски Съюз против България.

Освен към тези членове на държавното управление, на депутатски въпроси ще дават отговор още министрите на опазването на здравето енергетиката, на земеделието, и на превоза и известията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР