Депутатите ще гледат предложението за допълнително предоставяне на военно-техническа подкрепа.

...
Депутатите ще гледат предложението за допълнително предоставяне на военно-техническа подкрепа.
Коментари Харесай

Комисията по отбрана обсъжда предложения за помощ на Украйна

Депутатите ще гледат предлагането за в допълнение даване на военно-техническа поддръжка. Решението визира даването на Киев на 100 бронетранспортьора от Министерство на вътрешните работи, които, съгласно един от вносителите на препоръчаното – Ивайло Мирчев, са били купени за Възродителния развой, само че в никакъв случай не са били употребявани. Предложението е подкрепено от ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи. А Българска социалистическа партия и „ Възраждане “ не са съгласни, стана ясно от мненията.

Отбранителната комисия ще разиска и дали да редактира решението си за ускорено възобновяване на ведомствените военновременни ресурси на Министерството на защитата. Корнелия Нинова и депутати желаят Парламентът да утвърждава решението за подмяна, с цел да не се вземат решения „ на мрачно “ за помощна за Украйна.

Ще бъде прегледано и препоръчаното за ратификация на в допълнение съглашение сред отбранителните ведомства на София и Киев, обвързвано с безплатно даване на въоръжение, техника и муниции.

Очаква се отбранителната комисия да изслуша и на министъра на защитата Тодор Тагарев по настоящи въпроси.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР