Депутатите ще гласуват единствената останала кандидатура за нов гуверньор на

...
Депутатите ще гласуват единствената останала кандидатура за нов гуверньор на
Коментари Харесай

Депутатите избират нов гуверньор на БНБ в петък |

Депутатите ще гласоподават единствената останала кандидатура за нов гуверньор на Българска народна банка в петък преди парламентарния надзор. 

Причината за нетрадиционната класификация на дневния ред (в петък нормално има единствено парламентарен контрол) е желанието на " Продължаваме промяната ", " Демократична България " и Българска социалистическа партия да изместят значимите тематики преди точката за Българска народна банка, с цел да не се трансфорат те в разменна монета за поддръжката на " ИТН ". Това е и повода за изключителното съвещание на правната комисия, която през днешния ден закрива спецправосъдието. Тази точка влиза в зала в четвъртък - ден преди избора на гуверньор на Българска народна банка.

Другата противоречива точка - за парите за АПИ, която към този момент се трансформира в пленник на Българска народна банка, ще се гледа в комисия в сряда, а в зала - в четвъртък, само че след закриването на спецправосъдието. Това дава опция желаното от Има Такъв Народ проекторешение за АПИ да отпадне още веднъж. Миналата седмица бюджетната комисия бе бойкотирана, а разглеждането на предлагането в зала се отсрочи както в четвъртък, по този начин и в петък. с указания проекторешението да не минава. Впоследствие бюджетната комисия бива " неодобрена ". Източникът твърди, че от " Продължаваме промяната " по този метод се пробват да окажат напън върху Има Такъв Народ за избора на нов шеф на Българска народна банка. В събота Никола Минчев отхвърли да е получавал такова позвъняване.

В петък след бе взето решението предлагането да се гледа. Изненадващо, в петък от Политическа партия предложиха проекторешението още веднъж да отпадне, поради което цялата група на Има Такъв Народ демонстративно напусна зала. По-късно ръководителят на ПГ на Демократична България

Как стартира всичко?

Драмата към Българска народна банка стартира преди три седмици при гласуването на процедурни правила. Тогава за. Седмица по-късно бяха оповестени и кандидатурите - финансистът от Има Такъв Народ и ръководителят на ПГ на Политическа партия Неговото име бе оповестено в края на деня след няколко дни съвещания. Това, че обединението излиза с две кандидатури, значи единствено едно - новият гуверньор на Българска народна банка ще бъде определен с гласове на опозицията. Христо Иванов предвижда, че, в случай че това се случи, а Десислава Атанасова разгласи, че. Самият Каримански пък разгласи, че в това да бъде определен с гласове на ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане ".

След на Каримански и Гюров, което протече в професионален звук, се заформи нов скандал -. В края на предходната седмица обединението се събра на ексклузивен, който завърши без изказване. Междувременно представителят на Министерския съвет Лена Бориславова се усъмни, че в случай че Каримански оглави Българска народна банка, ще последва " ". Лидерът на Има Такъв Народ в пък я упрекна в неистина. В понеделник Гюров разгласява си във Facebook, а разгласи, че поставя името си под неговата кандидатура. 

Така завърши и размяната на обвинявания сред Политическа партия и Има Такъв Народ. Поне към този момент. Кворумните игри за вота за началник на Българска народна банка обаче през вчерашния ден бяха официализирани. Това се случи с, съгласно която предложенията ще минават с гласовете на поне половината депутати от последната инспекция на кворума. Към този миг беше оповестила поддръжка за Гюров, а от обявиха, че ще разгласят решението си в последния миг.

В петък обаче Любомир Каримански заяви, че е получил поради желанието му да оглави Българска народна банка. Тошко Йорданов косвено упрекна Политическа партия за опасността, а от най-голямата парламентарна група отхвърлиха тези обвинявания. По-късно се оказа, че известието е изпратено от човек с румънска SIM карта. Междувременно ръководителят на ПГ на Демократична България Христо Иванов прикани за евакуиране на двете кандидатури за обединението да излезе с едно предложение. В този миг тази идея  срещна отпор от Политическа партия, Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия.

В събота изненадващо поддържа предлагането на Иванов, а ден по-късно Андрей.  На брифинг след изключителния съдружен съвет в неделя Петков прикани същото да създадат и Има Такъв Народ и обединението да избере нов претендент. Междувременно Ива Митева заяви, че Венко Сабрутев от Политическа партия е предложил на Каримански в подмяна на отдръпването му от конкуренцията за Българска народна банка. 

От Има Такъв Народ обаче не отстъпват. Партията на Слави Трифонов не изтегли кандидатурата на Каримански и по този начин той се трансформира в единствения претендент. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР