Депутатите се заеха с избор на председател на НЗОК. Жени Стайкова,

...
Депутатите се заеха с избор на председател на НЗОК.
Жени Стайкова,
Коментари Харесай

Днес изборът на шеф на НЗОК не се състоя

Депутатите се заеха с избор на ръководител на НЗОК.

Жени Стайкова, номинирана от Българска социалистическа партия, остана единствен претендент, откакто от надпреварата.

От трибуната на Народно събрание Георги Свиленски разкри, че болшинството внесло план за удължение периода на работа на подуправителя на Касата. Според него раздорите сред първите две обединения за разпределянето на регулаторите не престават. Така излиза, че надали през днешния ден законотворците ще изберат кой ще ръководи парите за здраве.

Припомняме, че преди номинацията на ГЕРБ Иванка Динева и претендентът на " Възраждане " Тодор Хинов бе отдръпнат от надпреварата. Червените желаеха изборът да се излъчва по Българска национална телевизия и БНР, само че това предложение не мина.

Предлагаме готови хора, похвали се Корнелия Нинова, която показа претендентът на левицата. По думите й Жени Стайкова е безукорно професионална. Спокойно депутатите можело да й дават ръководството на НЗОК, по думите на аления лидер. 

Драгомир Стойнев акцентира, че това е една от значимите кандидатури на регулаторен орган. Той се обърна към здравния министър като му уточни, че е министър на най-съсипания бранш. Липсата на експерти е явна, предизвести социалистът. Хората са оставени сами да се оправят, счита Стойнев. Болниците не би трябвало да бъдат търговски сдружения, уверен е той. Жени Стайкова желала да прави промени в бранша и желала да вкара надзор на харчовете.  Тя щяла да се бори против несправедливостта в опазването на здравето. Левите питат за какво внезапно са почнали да падат кандидатурите за началник на НЗОК. Болниците имат задължения, обезпокоен е Стойнев и акцентира, че към прилежаща нам страна върви здравен туризъм. През годините загубихме доверие в здравната система, уточни още Драгомир Стойнев.

На Андрей Чорбанов от Има Такъв Народ му е необичайно за какво претендентът на ГЕРБ се е отдръпнал. За него е спорно да се гласоподава единствено за един претендент.

И Кристиан Вигенин отбрани Стайкова, определяйки я като отборен състезател. Той обаче имал чувството, че кандидатурата й нямало да срещне поддръжката на пленарна зала.  Необичайно било мълчанието на ръководещите видя Корнелия Нинова, която още веднъж излезе на трибуната. Паралелната страна се прегрупира, с цел да оцелее и продължи да ръководи, сподели тя и акцентира, че през днешния ден се вижда следващият епизод на това. Днес виждате брилянтна сцена на прегрупиране, регистрира аленият лидер.

Според Георги Свиленски скришен ръб разпределял постовете.  Левите желаят смяна на модела.

Тошко Йорданов пък съзря импотентност у съдружните сътрудници. Тази коалиция за нищо не става, безапелационен бе депутатът от Има Такъв Народ.

Жени Стайкова излезе и уточни, че нейните цели съвпадали с тези на Министерство на здравеопазването за профилактика. Контрол и отчетност са измежду главните й целите й. А здравето, по думите й, няма цвят и е надпартийно.  Мога да работя с разнообразни държавни управления, уточни Стайкова.

Очаквано, кандидатурата й не мина. За бяха 59, 17 срещу, 147 - въздържал се. За бяха  Българска социалистическа партия, " Възраждане " и самостоятелният Радостин Василев. Против беше един народен представител на Костадин Костадинов, 13 от ГЕРБ и 3 от ПП/ДБ. Въздържал се бяха всички от Има Такъв Народ,  49 от ГЕРБ и 56 от ПП/ДБ. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР