Депутатите се скараха и за три проекта на решения за

...
Депутатите се скараха и за три проекта на решения за
Коментари Харесай

Депутатите се чудят каква усмирителна риза да си сложат по време на кампанията

Депутатите се скараха и за три плана на решения за изменение и допълнение на Правилника за организацията и активността на Народното събрание. Вносители са Теменужка Петкова и Рая Назарян, Радомир Чолаков, Анна Александрова, Хамид Хамид, Рая Назарян, Теменужка Петкова и Ертен Анисова. Всички те плануват по време на предизборната акция за предварителните парламентарни избори, които ще се проведат дружно с европейските избори на 9 юни, да не се организират постоянни пленарни съвещания и съвещания на комисиите.

В подтекста на дебатите някогашният народен представител от ПП-ДБ и " ИТН ", а понастоящем самостоятелен депутат, Радостин Василев съобщи, че с решението, което евентуално ще се гласоподава през днешния ден, не се заглушава единствено гласа на " Възраждане ", само че и на цялата съпротива. На ГЕРБ повече пленарна зала не им би трябвало, тъй като овладяха изпълнителната власт и ще гледаме кученца, пачки, арести, чака Василев. " Двойно би трябвало да бъдат размазани ПП-ДБ на изборите ", настоя още той.

Малко преди него се изрекоха и от парламентарната група на " Възраждане ", които обявиха, че решението Народното събрание да излезе в отмора в предизборната акция е противоконституционно.

Мая Димитрова от Българска социалистическа партия съобщи, че социалистите няма да поддържат предлагането Народното събрание да излезе във почивка по време на предизборната акция. Димитрова желае най-малко да има парламентарен надзор по време на предизборната акция преди изборите. Тя засегна и измененията в Конституцията, минали през декември месец предходната година, като съобщи, че Конституцията не следва да се трансформира с лека ръка. сътвориха безпорядък в правосъдната система, в работата на Народното събрание и в работата на служебното държавно управление, уточни Димитрова.

Според нея е налице конституционна рецесия с мотив, че президентът е стеснен в избора си за служебно държавно управление.

Думата взе и депутатът от ГЕРБ-СДС Радомир Чолаков, с цел да не излезе, че единствено едната позиция се слуша, която не била вярна. Измененията в Конституцията сигурно имат доста проблеми, само че промените в правилника на Народното събрание не е проблем, уточни Чолаков. Той прикани народните представители да се смирят, като даде образец, че и когато има локални избори Народното събрание излиза във почивка, с цел да може да не се злоупотребява с парламентарната естрада.

" Искам да си слагаме усмирителна риза към този момент ", отсече Радомир Чолаков.

Гроздан Караджов от Има Такъв Народ пък се възмути, че ПП-ДБ се крият като дребни дечица и не носят отговорност по тази причина, което направиха в Конституцията. Сглобката продължава да съществува и ГЕРБ-СДС продължава да носи калта на сглобката, уточни Караджов. И добави, обръщайки се към групата на ГЕРБ в пленарната зала - сглобката ви вкара в доста неприятен капан. Има Такъв Народ ще поддържат предлагането на Българска социалистическа партия петъчният парламентарен надзор по време на предизборната акция да се резервира.

Дебатът продължава.

Припомняме, че през вчерашния ден Комисията по правни въпроси в Народното събрание одобри промени в парламентарния устав , с които се цели съвещания на Народното събрание да не се организират по време на предизборната акция до свикването на новоизбраното Народно заседание. Освен това народните представители одобриха промени, които са свързани и с възнагражденията им - да се начисляват от деня на полагане на клетвата от народните представители, до деня, предшестващ деня на полагането на клетва на народните представители, определени в идващия парламент.
 3 ч. тука има - тука няма, само че Народно събрание гласоподава оставката на шефа на НЗОК
3 ч. тука има - тука няма, само че Народно събрание гласоподава оставката на шефа на НЗОК

Въпреки, че Станимир Михайлов я оттегли
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР