Депутатите се събраха на извънредно заседание, за да обсъдят на

...
Депутатите се събраха на извънредно заседание, за да обсъдят на
Коментари Харесай

НА ЖИВО: НС с извънредно заседание за бюджета

Депутатите се събраха на изключително съвещание, с цел да обсъдят на първо четене законопроекта за продължение действието на разпореждания на държавния бюджет от 2022 година и през идната година.

Със законопроекта за удължение действието на бюджета за тази година, както и тези на ДОО и НЗОК, се обезпечава продължаващо финансиране на редица обществени и други заплащания, както и продължение действието на политиките и ограниченията, надградени с актуализацията на бюджета от 1 юли 2022 година, е записано в претекстовете на вносителя - служебният кабинет.

Пенсиите и обществените заплащания се финансират на достигнатите равнища към декември 2022 година Създадена е опция да се правят всички заплащания по Плана за възобновяване и резистентност, както и по оперативните стратегии на Европейския съюз. 

Запазва фискалната позиция такава, каквато е при целогодишно деяние на признатите политики и ограничения от предходното постоянно държавно управление и Народно заседание.

Определя се също редът за осъществяване на заплащанията за прехрана по бюджетите на общините, бюджета на ДОО и на НЗОК.

Дневният ред на Народното събрание планува и парламентарен надзор, който бе отсрочен предишния петък поради дебатите по първите 16 параграфа на Изборния кодекс, траяли до среднощ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР