Депутатите се събират на извънредно заседание, за да обсъдят на

...
Депутатите се събират на извънредно заседание, за да обсъдят на
Коментари Харесай

Избират нов шеф на НЗОК

Депутатите се събират на изключително съвещание, с цел да обсъдят на първо четене бюджетите за 2023 година на Здравната каса и ДОО.

Според параметрите, които са въведени на план-сметката се планува увеличение от 1 август на минималния застрахователен приход за самоосигуряващите се лица и на земеделските стопани и тютюнопроизводители от 710 на 780 лева, от 1 юли 2023 година пенсиите за трудова активност, отпуснати до 31 декември 2022 година, се осъвременяват с 12% по така наречен швейцарско предписание, а минималният размер на пенсията за застрахователен стаж и възраст също се усилва с 12% от 467 лева на 523,04 лева

За 2023 година са планувани към 21.8 млрд лева разноски за пенсии, като нарастването на разноските е с над 1 милиард и 147 милиона лв.. Бюджетът на Здравната каса ще бъде повишен с над 910 млн. повече в съпоставяне на предходната година.

Депутатите би трябвало да изберат и нов ръководител на НЗОК. Предложенията са: доктор Тодор Хинов - на " Възраждане ", Иванка Динева на ГЕРБ-СДС и Жени Николова - на " БСП за България ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР