Депутатите създадоха временна комисия, която да проучи всички факти и

...
Депутатите създадоха временна комисия, която да проучи всички факти и
Коментари Харесай

Депутатите създадоха временна комисия за сигурността на машинния вот

Депутатите сътвориха краткотрайна комисия, която да изследва всички обстоятелства и условия, свързани със сигурността на машинното гласоподаване. Предложението за основаване на комисията е на Българска социалистическа партия и срещна поддръжката на всички политически партии, като се изключи двама депутати от ПП-ДБ, които гласоподаваха срещу.

Комисията ще обърне особено внимание на " зародилите подозрения при последните 4 избора ", написа в претекстовете на вносителите. В комисията ще има 12 народни представители - по двама от всяка парламентарна група и ще бъде основана за период от 3 месеца.

Членове на комисията от ГЕРБ ще бъдат Радомир Чолаков и Александър Ненков, от ПП-ДБ - Божидар Божанов и Явор Божанков, от “Възраждане ” - Деян Николов и Даниел Проданов, от Движение за права и свободи - Йордан Цонев и Хамид Хамид, от Българска социалистическа партия - Иван Иванов и Георги Свиленски, а от Има Такъв Народ - Тошко Йорданов и Станислав Балабанов.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков ще дефинира кой ще ръководи краткотрайната комисия всяка седмица. До това решение се стигна откакто болшинството не поддържа нито Георги Свиленски, нито Деян Николов за ръководители. Ротационният принцип на председателстване също не събра поддръжка от депутатите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР